ΑΘΗΝΑ
19:34
|
11.05.2024
Όπως αναμενόταν, ο πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ Μπερμούντες εξελέγη πρώτος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ Μπερμούντες εξελέγη πρώτος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, στην τελευταία ημέρα του τετραήμερου συνεδρίου του κόμματος.

Η νέα Κεντρική Επιτροπή, που εξελέγη από τους 300 συνέδρους του Κόμματος, όρισε το νέο, 14μελές Πολιτικό Γραφείο. Η μεταβίβαση της εξουσίας σημειώνεται σε μια περίοδο κρίσιμη για την Κούβα, η οποία είναι αντιμέτωπη με τη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων 30 ετών, λόγω της πανδημίας και της ενίσχυσης του αμερικανικού εμπάργκο, το οποίο ισχύει από το 1962 όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Υπενθυμίζεται πως το Συνέδριο επικύρωσε τη δέσμευση του κόμματος για την οικοδόμηση μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας με όραμα τη δημιουργία μιας κυρίαρχης, ανεξάρτητης, δημοκρατικής, ευημερούσας και βιώσιμη Κούβας. Οι πρόσφατες μεταρρυθμίσεις με στόχο το άνοιγμα κάποιων κλάδων της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας εν μέσω της πανδημίας της νόσου Covid-19, χαρακτηρίστηκαν από το συνέδριο ως μια απαραίτητη προσπάθεια εκσυγχρονισμού της οικονομίας και της κοινωνίας πάνω στις αρχές του σοσιαλιστικού μοντέλου.  Ο πρωθυπουργός της Κούβας, Μανουέλ Μαρέρο, υπογράμμισε ότι οι μεταρρυθμίσεις συνδέονται άμεσα με τις θεμελιώδεις αρχές του νέου συντάγματος της νησιωτικής χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ελεύθερος ο πρώην παραστρατιωτικός ηγέτης της Κολομβίας Σαλβατόρε Μανκούσο

Οι αρχές του Περού ερευνούν την πρόεδρο καθώς συνελήφθη ο αδελφός της

Πώς βραχυκυκλώνουν τα οικεία δίπολα;

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:H απολογία Αυγενάκη για τις κυβερνητικές επιλογές της ΝΔ δεν πείθει

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα