ΑΘΗΝΑ
01:40
|
27.04.2024
Η αστυνομία του Ισραήλ ισχυρίζεται ότι σκότωσε "δύο δράστες", χωρίς να διευκρινίζει αν πρόκειται για Παλαιστίνιους, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία του Ισραήλ ισχυρίζεται ότι σκότωσε “δύο δράστες”, χωρίς να διευκρινίζει αν πρόκειται για Παλαιστίνιους, και τραυμάτισε ακόμη έναν στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, όταν αυτοί αποπειράθηκαν να τους επιτεθούν, ανακοίνωσε η υπηρεσία φύλαξης συνόρων, η οποία νωρίτερα είχε επισημάνει ότι τρεις δράστες “εξουδετερώθηκαν”.

“Τρεις τρομοκράτες πυροβόλησαν εναντίον της βάσης των συνοριοφυλάκων στο Σάλεμ”, που βρίσκεται κοντά στην παλαιστινιακή πόλη Τζενίν, εξήγησε η ίδια πηγή. Οι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν πυροβολώντας εναντίον τους.

Ο τρίτος δράστης έλαβε τις πρώτες βοήθειες επί τόπου και μεταφέρθηκε “σε κρίσιμη κατάσταση” σε ισραηλινό νοσοκομείο.

Η ταυτότητα των δραστών δεν είναι προς το παρόν γνωστή.

Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε εν μέσω έντασης στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη, που βρίσκεται υπό την κατοχή του Ισραήλ από το 1967.

Την Τετάρτη υπέκυψε ένας νεαρός Ισραηλινός που είχε τραυματιστεί πριν λίγες ημέρες από τα πυρά ενός Παλαιστίνιου στη Δυτική Όχθη. Την ίδια ημέρα ένας 16χρονος Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός από τα πυρά του ισραηλινού στρατού που διαπέρασαν την καρδιά του, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές. Στις κηδείες τους, που πραγματοποιήθηκαν χθες Πέμπτη, συγκεντρώθηκαν μεγάλα πλήθη.

Ο 16χρονος Σαϊντ Γιούσεφ Μουχάμαντ Ουντέχ “πέθανε από σοβαρούς τραυματισμούς που προκλήθηκαν από πραγματικά πυρά” που έριξε ο ισραηλινός στρατός στην πόλη Όλντα, κοντά στην Ναμπλούς, στη βόρεια κατεχόμενη Δυτική Όχθη, τόνισε το παλαιστινιακό υπουργείο.

Στο μεταξύ καθημερινά πραγματοποιούνται στην Ανατολική Ιερουσαλήμ διαδηλώσεις αλληλεγγύης προς τις παλαιστινιακές οικογένειες που κινδυνεύουν να εκδιωχθούν από τα σπίτια τους στη συνοικία Σέιχ Τζάρα, προκειμένου να εγκατασταθούν εκεί Εβραίοι έποικοι, με αποτέλεσμα να ξεσπούν σφοδρές συγκρούσεις με την αστυνομία.

Εδώ και αρκετές ημέρες, η αστυνομία απωθεί βίαια τους διαδηλωτές στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Από τις αρχές του έτους, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον ένας θάνατος Παλαιστινίου και περισσότερα από 210 περιστατικά βίας κατά των Παλαιστινίων που πιέζονται να αποχωρήσουν από τις ιδιοκτησίες τους λόγω των Ισραηλινών εποίκων, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ.

Οι κάτοικοι του Σέιχ Τζάρα διαμαρτύρονται ενάντια στην επικείμενη απειλή διωγμών που αντιμετωπίζουν τουλάχιστον έξι οικογένειες που έχουν ζήσει εκεί για γενιές. Επτά ακόμη οικογένειες διώκονται και καλούνται να εγκαλείψουν τα σπίτια τους έως τον Αύγουστο (60 άτομα στο σύνολο μέχρι τώρα).

Τη νύκτα της Πέμπτης προς Παρασκευή 15 Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν, σύμφωνα με την αστυνομία. Την προηγούμενη νύχτα, την παραμονή της απόφασης του ανώτατου δικαστηρίου για την υπόθεση των εξώσεων 30 Παλαιστίνιων από τα σπίτια τους στο Σέιχ Τζάρα, η αστυνομία τραυμάτισε τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιους, σύμφωνα με την Ερυθρά Ημισέληνο.

Με πληροφορίεες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα