ΑΘΗΝΑ
18:30
|
24.04.2024
Πλήρη ανάπτυξη των δυνάμεων ασφαλείας στη χώρα – Αποφασισμένος ο Κολομβιασνός πρόεδρος να καταστείλει το κύμα διαμαρτυρίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Ιβάν Ντούκε, έδωσε εντολή για πλήρη ανάπτυξη των δυνάμεων ασφαλείας προκειμένου να απομακρυνθούν όλα τα οδοφράγματα στη χώρα καθώς συνεχίζεται το μαζικό κύμα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, το οποίο ξεκίνησε πριν από 20 ημέρες. Πολίτες στην Κολομβία καταδικάζουν την αστυνομική βία από τον εθνικό στρατό της χώρας και τα μέλη της ειδικής ομάδας αντιμετώπισης ταραχών ESMAD.

Ο Ντούκε δήλωσε ότι το υπουργικό συμβούλιο “έχει δώσει εντολές να αυξηθούν όλες οι επιχειρησιακές δυνατότητες των δυνάμεων ασφαλείας στο πεδίο προκειμένου σε συντονισμό με τους δημάρχους και τους κυβερνήτες να αρθούν τα οδοφράγματα στους δρόμους της χώρας μας με αυστηρή τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”. Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση ανέφερε πως οι αποκλεισμοί αυτοί είχαν κοστίσει 1,6 δισ. δολάρια στην οικονομία και είχαν εμποδίσει τη μεταφορά 700.000 τόνων τροφίμων. “Πίσω από τα οδοφράγματα κρύβονται τα συμφέροντα εγκληματικών ομάδων που θέλουν να σαμποτάρουν την οικονομία και την ανάπτυξη”, δήλωσε ο Ιβάν Ντούκε.

Οι συνομιλίες ανάμεσα στην κυβέρνηση και εκπροσώπους των διαδηλωτών και των συνδικάτων κατέληξαν σε αδιέξοδο καθώς ο πρόεδρος της Κολομβίας αρνείται να παραδεχθεί και να καταδικάσει τη χρήση βίας από τις δυνάμεις της αστυνομίας. Ακόμα και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο έχει καταδικάσει την κολομβιανή κυβέρνηση για διάπραξη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Συνδικάτα, φοιτητικές οργανώσεις και άλλες συλλογικότητες που ανήκουν στην Εθνική Απεργιακή Επιτροπή αξιώνουν “να τερματιστεί η βία εναντίον των διαδηλωτών”.

Ο στρατός πυροβολεί πολίτες από τα ελικόπτερα

“Ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος. Πίσω από την επιχείρηση καταστολής κρύβονται σκοτεινές δυνάμεις”, δήλωσε στο πρακτορείο TeleSur ο δήμαρχος της πόλης Γιούμπο στη νοτιοδυτική Κολομβία. Τη Δευτέρα ένας πολίτης σκοτώθηκε και δέκα τραυματίστηκαν κατά την επιχείρηση καταστολής ειρηνικής διαδήλωσης από μέλη της ειδικής ομάδας ESMAD στην Γιούμπο.

“Πυροβολούσαν πολίτες από ελικόπτερο ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης κατά της διαδήλωσης στην οποία συμμετείχαν παιδιά και ηλικιωμένοι”, κατήγγειλε με ανάρτησή της στο Twitter η ακτιβίστρια Γιοχάνα Παρέδες.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πολίτες να μαζεύουν κάλυκες από τους δρόμους μετά την επιδρομή των αστυνομικών δυνάμεων.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι καταγγελίες για εξαφανίσεις πολιτών που συνελήφθησαν από μέλη της ESMAD.

Πηγή: TeleSur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Έτοιμο» να εισβάλει στη Ράφα το Ισραήλ

Βίντεο με Ισραηλινό όμηρο που κατηγορεί Νετανιάχου και στρατό έδωσε η Χαμάς

Δεμένα τα πλοία την Μ. Τετάρτη – Απεργεί η ΠΝΟ

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα