ΑΘΗΝΑ
16:11
|
25.04.2024
Τουλάχιστον δύο από τα τρία περιστατικά δείχνουν να σχετίζονται με το εμβόλιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον τα δύο από τα τρία περιστατικά θρομβώσεων μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca σχετίζονται με το σκεύασμα της βρετανοσουηδικής εταιρείας σύμφωνα με το προσωρινό πόρισμα της επιτροπής φαρμακοεπαγρύπνησης του Ελληνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Η υγεία της γυναίκας που νοσηλεύεται χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, παρουσίασε νέα επιδείνωση. Η 44χρονη είχε εισαχθεί αρχικά στην Αιματολογική Κλινική του Βενιζελείου με θρόμβωση στο κεφάλι και από εκεί, διεκομίσθη στο ΠΑΓΝΗ όπου και παραμένει. Η γυναίκα παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία σημαίνοντας «συναγερμό» στο ιατρικό προσωπικό του ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN TV, οι επιστήμονες της επιτροπής κατέληξαν σε προσωρινό πόρισμα για πιθανή συσχέτιση του εμβολίου με τα περιστατικά θρομβώσεων όσον αφορά στην περίπτωση του 35χρονου αλλά και της 44χρονης γυναίκας που συνεχίζει να νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ.

Επίσης συνεχίζεται ο κλινικός έλεγχος στην περίπτωση της 47χρονης και αναμένονται τα αποτελέσματα. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το cretalive, μία 47χρονη γυναίκα από τον οικισμό του Δήμου Χερσονήσου εμφάνισε παράλυση σε όλο της το σώμα, ενώ όπως καταγγέλλει η οικογένειά της, υπέστη και εγκεφαλικό, μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca στις 4 Μαΐου. Το πόρισμα της επιτροπής επικυρώνει τις αρχικές εξετάσεις, που έγιναν στους δύο εμβολιασθέντες και αναμένεται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες ώρες.

Πηγή: OPEN, Αυγή

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

34 χρόνια από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου Hubble

Σύστημα κινητής τηλεφωνίας στη Σελήνη σχεδιάζει η NASA με τη Nokia

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα