ΑΘΗΝΑ
12:17
|
22.06.2021
Εικοσιοκτώ διάσημοι πρεσβευτές καλής θελήσεως, καλλιτέχνες, πρωταθλητές και υποστηρικτές της UNICEF, καλούν τους G7, να δεσμευτούν ότι θα προμηθεύσουν άμεσα με εμβόλια τις φτωχές χώρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Eικοσιοκτώ διάσημοι πρεσβευτές καλής θελήσεως, καλλιτέχνες, πρωταθλητές και υποστηρικτές της UNICEF, κάλεσαν την Τρίτη (8/6) τα μέλη της Ομάδας των G7, να δεσμευτούν ότι θα προμηθεύσουν με εμβόλια κατά του κορονοϊού τις φτωχές χώρες, ενόψει της συνόδου κορυφής που θα διεξαχθεί από την ερχόμενη Παρασκευή έως και την Κυριακή στην Κορνουάλη.

Σε ανοικτή επιστολή τους καλούν τους ηγέτες της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, του Καναδά, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ να δεσμευθούν ότι θα μοιραστούν επειγόντως με τις φτωχές χώρες τουλάχιστον το 20% των προμηθειών τους σε εμβόλια κατά της Covid-19 για τη μείωση του κινδύνου εξάπλωσης του ιού και της απειλής των μεταλλαγμένων στελεχών του.

Την επιστολή υπογράφουν διάσημοι πρεσβευτές καλής θέλησης της υπηρεσίας του ΟΗΕ για την παιδική ηλικία, οι ηθοποιοί Λίαμ Νίσον, Ορλάντο Μπλουμ, Πριγιάνκα Τσόπρα Τζόνας, Γούπι Γκόλντμπεργκ και οι ερμηνεύτριες Κέιτι Πέρι και Ανζελίκ Κίντζο. Το “παρών” στη επιστολή δίνουν και οι σταρ του ποδοσφαίρου Ντέιβιντ Μπέκαμ και Σέρχιο Ράμος, ο πρωταθλητής της Formula 1 Φερνάντο Αλόνσο, ο πρώην νούμερο ένα άσσος του τένις.,Άντι Μάρεϊ και πολλοί άλλοι καλούν τους G7 να εξασφαλίσουν τη δίκαιη κατανομή των εμβολίων και στις φτωχές χώρες.

Με μια αναμενόμενη δωρεά τουλάχιστον 150 εκατομμυρίων δόσεων από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, υπολογίζεται ότι θα μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού και η απειλή παραλλαγμένων στελεχών, υπογραμμίζουν στην έκκλησή τους.

“Ο κόσμος πέρασε ενάμισι χρόνο στη μάχη κατά της πανδημίας της Covid-19, όμως ο ιός εξακολουθεί να εξαπλώνεται σε πολλές χώρες και να παράγει νέα στελέχη τα οποία θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν πάλι εκεί απ’ όπου ξεκινήσαμε”, προειδοποιούν στην επιστολή τους.

“Αυτό σημαίνει νέο κλείσιμο σχολείων, περισσότερη αναστάτωση στη φροντίδα υγείας και ακόμα μεγαλύτερη πτώση της οικονομίας -απειλώντας το μέλλον των οικογενειών και των παιδιών σε όλο τον κόσμο”, τονίζουν οι συντάκτες της επιστολής.

Η επιστολή συνεχίζει να προειδοποιεί ότι η COVAX, η παγκόσμια πρωτοβουλία που υποστηρίζει τις φτωχότερες χώρες να αποκτήσουν πρόσβαση σε εμβόλια, αντιμετωπίζει ήδη έλλειμμα 190 εκατομμυρίων δόσεων και προτείνει, προκειμένου να καλυφθεί αυτό το έλλειμμα, οι χώρες της G7 να δωρίσουν το 20% των εμβολίων τους για την αντιστάθμιση αυτού του ελλείμματος. Τονίζουν επίσης ότι οι G7 θα μπορούσαν να το κάνουν χωρίς σημαντική καθυστέρηση στα τρέχοντα σχέδια εμβολιασμού του πληθυσμού τους.

“Είναι κρίσιμη στιγμή στον αγώνα κατά του COVID-19, καθώς οι ηγέτες συναντιούνται για να θέσουν προτεραιότητες για τη μορφή που θα λάβει αυτός ο αγώνας τους επόμενους μήνες. Χαίρομαι που πολλοί υποστηρικτές της UNICEF συμμετέχουν στην έκκλησή μας για την υποστήριξη έκτακτης ανάγκης της COVAX, έτσι μπορούμε να συνεχίσουμε να διεξάγουμε αυτόν τον αγώνα σε παγκόσμιο επίπεδο” σημείωσε η Henrietta Fore, εκτελεστική διευθύντρια της UNICEF.

Πηγή: UNICEF

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τρεμόπουλος: Είμαι σε κέντρο αποκατάστασης για να ξαναμάθω να περπατάω

Πούτιν για την 80η επέτειο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου

Πανελλαδικές: Οι απαντήσεις στο μάθημα της Ιστορίας

Στο 92,98% η αποτελεσματικότητα του κουβανικού εμβολίου Αμπντάλα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα