ΑΘΗΝΑ
04:43
|
26.04.2024
Τερψιλαρύγγεια εδέσματα, βόλτες στην παραλία και ενσταντανέ με θέα τον ωκεανό λίγο πριν τη συνάντηση των G7.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χαλαροί και χαμογελαστοί κατέφθασαν οι Τζο και Τζιλ Μπάιντεν στο Ηνωμένο Βασίλειο για την Σύνοδο των G7. Έτσι, μετά την πρώτη κουραστική μέρα τους, θέλησαν να χαλαρώσουν με ένα ποτάκι.

Το προεδρικό ζεύγος, ντυμένο κάζουαλ, με τζιν και sneakers, αποφάσισε να ξαποστάσει στον υπαίθριο χώρο του Tregenna Castle Hotel, προκαλώντας έκπληξη στους επισκέπτες αλλά και στον Τύπο.

Νωρίτερα, η Downing Street είχε μοιράσει χαρούμενες φωτό από τη βόλτα των δύο πρώτων Κυριών, στην παραλία της Κορνουάλης, όπου πρωταγωνιστεί ο μόλις ενός έτους Τζόνσον τζούνιορ.

Κάρι και Τζιλ απόλαυσαν τη βόλτα τους ξυπόλητες (η Τζιλ Μπάιντεν κρατούσε τις σαγιονάρες της στο χέρι) και δοκίμασαν να βάλουν τα πόδια τους στο νερό.

Οι δύο Πρώτες Κυρίες ήπιαν μαζί τσάι, ενώ οι σύζυγοί τους αποσύρθηκαν για να συζητήσουν τις μοίρες των λαών τους ( και όχι μόνο) στο ξενοδοχείο Carbis Bay Hotel.

Μετά το τσάι, η Τζιλ Μπάιντεν δήλωσε στους δημοσιογράφους πως ενθουσιασμένη που βρίσκεται στην Κορνουάλη και πως τόσο αυτή όσο και ο Τζο ανυπομονούσαν για τη Σύνοδο των G7.

Όπως σημειώνουν τα βρετανικά μέσα, τα φιλικά στιγμιότυπα που αποτύπωσε ο φακός ανάμεσα στα δύο προεδρικά ζεύγη, επισφραγίζουν την ισχυρή και ακμαία σχέση των δύο κρατών.

“Είχαμε μια πολύ καλή πρώτη ημέρα. Ο πρωθυπουργός Τζόνσον κι εγώ είχαμε μια πολύ παραγωγική συνάντηση” είπε ο Μπάιντεν. “Επιβεβαιώσαμε την ειδική σχέση μεταξύ των λαών μας” τόνισε.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας με την σύζυγό του και ο Αμερικανός πρόεδρος με την δική του περπατούν κατά μήκος της παραλίας

Σε σύντομη δήλωσή του μετά το πέρας της συνάντησης, ο Μπόρις Τζόνσον υποστήριξε πως είναι απίθανο να διαφωνήσει με τον Μπάιντεν καθ’ ότι έχουν πολλά κοινά.

“Και οι δυο παντρευτήκαμε γυναίκες από ανώτερη κοινωνική τάξη και πάνω από τις δυνατότητές μας”, αστειεύτηκε ο Μπάιντεν, με τον Βρετανό πρωθυπουργό να του απαντά: “Δεν θα διαφωνήσω σε αυτό με τον Πρόεδρο. Βασικά, δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι στο οποίο θα διαφωνήσουμε. Το θεωρώ απίθανο”.

“Οι συνομιλίες μας ήταν υπέροχες. Διήρκησαν πολύ ώρα. Καλύψαμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Είναι υπέροχο. Είναι μια ανάσα καθαρού αέρα” δήλωσε στο BBC.

Ιδιαίτερα φιλικός ήταν ο Τζο Μπάιντεν με την Κάρι Σίμοντς


Ο Αμερικανός πρόεδρος χάρισε στον Μπόρις Τζόνσον ένα ποδήλατο και ένα κράνος, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, ενώ ήταν ιδιαίτερα εγκάρδιος και με την νιόπαντρη Κάρι Σίμοντς.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, ο Αμερικανός πρόεδρος απέπνεε μεγάλη αυτοπεποίθηση στο πρώτο του τετ-α-τετ του με τον Μπόρις Τζόνσον, σε αντίθεση με τον Βρετανό πρωθυπουργό που φάνηκε πιο μαζεμένος.


Λίγο νωρίτερα, τα προεδρικά ζεύγη φωτογραφήθηκαν με θέα τον ωκεανό, με το σακάκι της Τζιλ Μπάιντεν να κλέβει της εντυπώσεις.


Η Τζιλ επέλεξε ένα μαύρο σακάκι που έφερε πριντ με τη λέξη “αγάπη” στο πίσω μέρος του για να στείλει ένα παγκόσμιο μήνυμα όπως είπε η ίδια. “Νομίζω ότι φέρνουμε αγάπη από την Αμερική. Αυτή είναι μία παγκόσμια διάσκεψη και προσπαθούμε να φέρουμε ενότητα σε όλο τον κόσμο. Νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή ώστε να νιώσει ο κόσμος μια αίσθηση ενότητας από όλες τις χώρες και μια αίσθηση ελπίδας μετά από ένα δύσκολο έτος πανδημίας” δήλωσε, αποκαλύπτοντας τον συμβολισμό του άουτφιτ.

Η Τζιλ αποκάλυψε επίσης και την σκληρή δουλειά που έριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ προκειμένου να είναι προετοιμασμένος για τη συνάντηση των G7. “Μελετά εδώ και εβδομάδες” δήλωσε. “Φυσικά γνωρίζει τους περισσότερους ηγέτες που θα είναι εδώ. Ο Τζο αγαπά την εξωτερική πολιτική. Είναι το φόρτε του” κατέληξε.


Ο Μπόρις Τζόνσον και η Κάρι Σίμοντς – που παντρεύτηκαν πρόσφατα ώστε να νομιμοποιείται να υποδέχεται ως Πρώτη Κυρία τους συζύγους των ηγετών- καλωσόρισαν τον Αμερικανό πρόεδρο και την σύζυγό του κατά την άφιξή τους.

Ο Τζο Μπάιντεν ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος και χαμογελαστός από την πρώτη στιγμή.

“Περίμενε ένα λεπτό” είπε στον Τζόνσον και ως γνήσιος τζέντλμαν στράφηκε στην σύζυγό του Κάρι για να την χαιρετίσει πρώτη. “Έχουμε πλέον ένα κοινό” είπε στη συνέχεια στον Τζόνσον. “Είμαστε και οι δύο παντρεμένοι τώρα” αστειεύτηκε.

Στη Βρετανία έφθασε χθες και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός όπως και ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

Nηστική αρκούδα δεν χορεύει

Σε μια από τις σημαντικότερες στιγμές της πρωθυπουργίας του μέχρι στιγμής, ο Μπόρις Τζόνσον αναμένει οι ηγέτες των G7 να προχωρήσουν σε νέες συμφωνίες για την ανάκαμψη από την οικονομική κρίση, το διεθνές εμπόριο, τα εμβόλια για την Covid-19, την ετοιμότητα για την επόμενη πανδημία και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής κι ελπίζει ότι θα το καταφέρει αυτό αν οι ομόλογοί του έχουν γεμάτο στομάχι.


Απόψε, μετά τις συζητήσεις για την άμεση ανάκαμψη από την υγειονομική κρίση του κορονοϊού, και τη δεξίωση από την βασίλισσα Ελισάβε, οι επτά ισχυρότεροι θα παρακαθίσουν σε δείπνο στο δημοφιλές Eden Project.

Το μενού που θα ετοιμάσει η σεφ Έμιλι Σκοτ του ξενοδοχείου Watergate Bay, θα περιλαμβάνει πεπόνι με καρυκεύματα, gazpacho (τη γνωστή Ανδαλουσιανή κρύα σούπα), καρύδα με βότανα, ψητό καλκάνι αλιευμένο στα γύρω ύδατα και συνοδευόμενο από πατάτες με πέστο σκόρδου.

Στη συνέχεια θα τους σερβίρουν ποικιλία ντόπιων τυριών και για επιδόρπιο τούρτα Πάβλοβα με εγγλέζικες φράουλες, πτι φουρ με fudge πηγμένης κρέμας γάλακτος, χωνάκια παγωτού με την ίδια γέμιση και τρούφες σοκολάτας με γεύση περγαμόντου Earl Grey.


Το Σάββατο, όπου θα τεθούν επί τάπητος θέματα που αφορούν στην παγκόσμια οικονομία, τη διεθνή πολιτική και την προετοιμασία για μελλοντικές πανδημίες με τη συμμετοχή της Αυστραλίας, της Νότιας Κορέας, της Νότιας Αφρικής και της Ινδίας, οι ηγέτες της G7 θα απολαύσουν ένα πιο χαλαρό δείπνο, με μπάρμπεκιου σε παραλία του Carbis Bay.


Μαγειρεμένα από τον σεφ Σάιμον Στάλαρντ, τα τάπας θα περιλαμβάνουν χτένια με κρέμα αφρώδους οίνου, καβουροπόδαρα, αστακό και σκουμπρί.Ένα από τα κύρια πιάτα θα έχει καψαλισμένο καπνιστό φιλέτο, αστακό και τσιγαρισμένα πράσα με τσιπς πατάτας από την Κορνουάλη, βλαστάρια μπρόκολου Σεν Ζυστ και παντζάρια ψημένα με αλάτι.

Το επιδόρπιο θα σερβιριστεί στην παραλία γύρω από φωτιές που θα καίνε κοντά στην ακροθαλασσιά και θα περιλαμβάνει ψητό τυρί μπρι, ζεστό βουτυρωμένο ρούμι και ψητά μαρσμάλοους.

Κι επειδή οίνος ευφραίνει… οι επτά θα συνοδεύσουν το δείπνο τους με αφρώδες κρασί Κορνουάλης, γερμανικό οίνο Riesling, αυστραλιανό Shiraz, ντόπια μπύρα και Hedgerow fizz κοκτέιλ.

Οι τελικές συζητήσεις της συνόδου G7 την Κυριακή θα επικεντρωθούν στο περιβάλλον, ενώ θα παρακολουθήσουν και ένα βιντεσκοπημένο μήνυμα του σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα