ΑΘΗΝΑ
08:20
|
25.02.2024
24ωρη απεργία από την ΑΔΕΔΥ – Στάση εργασίας από ΓΣΕΕ και ΕΚΑ – Στους δρόμους και το ΠΑΜΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη. Η συζήτηση επί του νομοσχεδίου ξεκίνησε χθες Δευτέρα στην ολομέλεια της Βουλής και την Τετάρτη θα τεθεί σε ψηφοφορία. Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε επίσης τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στις 16 Ιουνίου 2021, στις 11:00 πμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

“Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το “παρών” τόσο στην απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας. Αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει να ψηφιστεί, πρέπει να αποσυρθεί τώρα!” αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

Στάση εργασίας από ΓΣΕΕ και ΕΚΑ

ΕΚΕ-ΔΑ και ΓΣΕΕ αποφάσισαν να κηρύξουν στάση εργασίας εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου. Η Διοίκηση του ΕΚΕ-ΔΑ αποφάσισε να πραγματοποιήσει 4ωρη στάση εργασίας από τις 3μ.μ. έως 7μ.μ., προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους που επιθυμούν, να συμμετάσχουν στο Συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος, στις 4μ.μ.. Η ΓΣΕΕ εμμένοντας στις ουσιαστικές διαφωνίες της με επίμαχες διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου αποφάσισε να στηρίξει την απόφαση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας για στάση εργασίας 13.00 με 17.00 και προγραμματίζει συλλαλητήριο στις 16.00 στο Σύνταγμα.

Νέα απεργιακή κινητοποίηση από  13 ναυτεργατικά σωματεία έχουν κάνει γνωστό με ανακοινώσεις τους ότι θα συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων. Οι ακτοοπλόοι και αυτή τη φορά προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία των ναυτεργατών.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε προσυγκεντρώσεις, στις 10.00 πμ, στα εξής σημεία:

Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Ομόνοια: ΟΒΣΑ και σωματεία αυτοαπασχολουμένων και ΕΒΕ, η ΟΓΕ, Σύλλογοι συνταξιούχων, Μαζικοί φορείς των δήμων της Αθήνας.

Πλατεία Κοραή: Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα Φοιτητών, Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ.

Το απόγευμα το κάλεσμα είναι για το Σύνταγμα και αφορά όλα τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της Αττικής. Οι προσυγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες για τις 16.30, στα Προπύλαια.

Εικοσιτετράωρη απεργία κατά του εργασιακού νομοσχεδίου κήρυξε για την Τετάρτη 16/6 και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ).

Στην ανακοίνωση της επισημαίνει ότι “η ψήφιση του νομοσχεδίου θα επιφέρει ραγδαία αύξηση της ανεργίας, τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία αλλά και στην κοινωνία” και προσθέτει: “Η ΠΟΘΑ θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη της, ώστε να μην ενταθούν οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που ήδη υφίστανται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μετά τα βάρη των μνημονίων σηκώνουν στην πλάτη τους τώρα και τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Η ανάπτυξη θα έρθει μόνο με την κοινωνία όρθια. Κι αυτό θα γίνει με κατοχυρωμένες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με τις συλλογικές αντιστάσεις δυνατές και με προστασία και ενίσχυση τόσο των δικαιωμάτων όσο και του εισοδήματος των εργαζόμενων”.

Κεντρική φωτογραφία: Κωνσταντίνος Ζήλος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Την υποψηφιότητά της ανακοίνωσε η Όλγα Γεροβασίλη

Αυστρία: Τέσσερις γυναίκες και ένα κορίτσι σκοτώθηκαν στη Βιέννη μέσα σε 24 ώρες

Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του

Κερκόπορτα σε «ολιγάρχες και Τουρκία» το ν/σ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, λέει η Ελληνική Λύση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα