ΑΘΗΝΑ
22:36
|
02.05.2024
Tην ευθύνη της επίθεσης στη στρατιωτική βάση ανέλαβε η Αλ Σεμπάμπ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον δέκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι είκοσι και πλέον τραυματίστηκαν όταν βομβιστής-καμικάζι επιτέθηκε σε βάση του στρατού στη Μογκαντίσου, ανέφεραν η αστυνομία και μάρτυρες.

Τα θύματα “ήλπιζαν να ενταχθούν στις τάξεις του στρατού”, ανέφερε ο στρατηγός σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας, δήλωσε χθες Τρίτη ο στρατηγός Οντόγια Γιούσουφ Ράγκε, επικεφαλής των ένοπλων δυνάμεων της Σομαλίας..

Ο Αλί Χάσαν, εκπρόσωπος της αστυνομίας, έδωσε αργότερα στο Γερμανικό Πρακτορείο ακόμα πιο βαρύ απολογισμό, κάνοντας λόγο για 18 νεκρούς και σχεδόν 30 τραυματίες.

Η τζιχαντιστική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ (“η Νεολαία”), που θεωρείται προσκείμενη στην Αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού Andalus, οργάνου προπαγάνδας της. Υποστήριξε ότι σκοτώθηκαν πάνω από 40 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι πενήντα.

Η Αλ-Σαμπάμπ στοχεύει συχνά περιοχές υψηλού προφίλ στο Μογκαντίσου, και οι παρατηρητές είχαν προειδοποιήσει ότι η τζιχαντιστική ομάδα μπορεί να επωφεληθεί από τις τρέχουσες πολιτικές εντάσεις στη Σομαλία για να ξαναχτυπήσει, με απώτερο σκοπό να καταλάβει μέρος της επικράτειας.

Τα θύματα είχαν πάει να εγγραφούν σε πρόγραμμα στρατιωτικής εκπαίδευσης με υποστήριξη από την κυβέρνηση της Τουρκίας.

Πηγές: xinhuanet, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα