ΑΘΗΝΑ
10:19
|
20.04.2024
Σε κώμα 42χρονος με σκλήρυνση κατά πλάκας μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca. Τι καταγγέλλει η αδερφή του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα καταγγελία στοχεύει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της AstraZeneca.

Μία γυναίκα κατατήγγειλε το πρωί της Πέμπτης 17/6 στο MEGA, ότι ο αδερφός της ο οποίος πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας έπεσε σε κώμα και νοσηλεύεται στην εντατική, δέκα ημέρες μετά τον εμβολιασμό του με το συγκεκριμένο σκεύασμα.


“Βγήκαμε και είπαμε την περιπέτειά μας για να προστατευτούν και άλλοι άνθρωποι. Όλη η οικογένεια είναι υπέρ των εμβολίων” τόνισε η αδερφή του 42χρονου που νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.”Έχει φύγει ο άνθρωπος μας” είπε σπαρακτικά.

Όπως περιέγραψε η ίδια, δέκα μέρες μετά τον εμβολιασμό του, ο 42χρονος εμφάνισε το σύνδρομο Γκιλαίν – Μπαρέ. “Στην αρχή νομίσαμε ότι ήταν από τη ασθένειά του”, είπε προσθέτοντας πως μέχρι στιγμής οι γιατροί δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι για την εμφάνιση του συνδρόμου οφείλεται το εμβόλιο.

“Είναι κρίμα, είναι κρίμα, για ανθρώπους που είχαν προβλήματα υγείας τόσο χρόνια. Για να προστατευθούν και οι ίδιοι και οι γύρω τους, εμβολιάστηκαν. Για κάποιους φιλάσθενους να μην ήταν όλα τα εμβόλια στην λίστα” κατέληξε η αδελφή του 42χρονου.

Από την πλευρά της, η Αθηνά Λινού, τόνισε πως  δεν υπάρχει καμία αντένδειξη για κανένα εμβόλιο σε ασθενείς που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας. “Μπορεί να είναι πάρα πολύ σπάνιο φαινόμενο”, κατέληξε, υπογραμμίζοντας ότι τα εμβόλια προστατεύουν εκατομμύρια ανθρώπους.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, το συγκεκριμένο εμβόλιο στην Ελλάδα θα λαμβάνουν πλέον οι πολίτες άνω των 60 ετών καθώς κρίθηκε ότι το όφελος από τη θωράκιση που τούς προσφέρει από τη λοίμωξη covid-19 είναι μεγαλύτερο σε σχέση με τον κίνδυνο που διατρέχουν να εμφανίσουν θρόμβωση με θρομβοπενία.

Αυτό συνεπάγεται ότι τα άτομα ηλικίας 30-59 χρόνων -η ηλικιακή ομάδα 18-29 δεν έχει πρόσβαση σε αυτό το εμβόλιο- τα οποία είχαν κλείσει το ραντεβού τους για την 1η δόση του εμβολιασμού τους με AstraZeneca, έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέξουν το εμβόλιο που θα λάβουν.

Ωστόσο, οι προγραμματισμένες δεύτερες δόσεις για όσους είναι κάτω των 60 ετών θα πραγματοποιηθούν κανονικά με το ίδιο εμβόλιο. Σημειώνεται ότι την 1η δόση έχουν λάβει περίπου 470.000 πολίτες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα