ΑΘΗΝΑ
02:47
|
20.05.2024
Μετά την κατακραυγή οι ευρωβουλευτές της ΝΔ αναγκάστηκαν να υπερψηφίσουν την έκθεση που υπερασπίζεται την άμβλωση ως ανθρώπινο δικαίωμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά την κατακραυγή οι ευρωβουλευτές της ΝΔ αναγκάστηκαν τελικά να υπερψηφίσουν την έκθεση που υπερασπίζεται την άμβλωση ως ανθρώπινο δικαίωμα.

Όπως γνωστοποίησε ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Παπαδημούλης, η έκθεση τελικά εγκρίθηκε από την Ολομέλεια με 378 υπέρ, 255 κατά 42 αποχές.

Διευκρίνισε επίσης ότι η έκθεση της Επιτροπής Γυναικών εγκρίθηκε κυρίως με τη στήριξη των ευρωβουλευτών της Αριστεράς, Σοσιαλιστών, Πρασίνων & Φιλελευθέρων. Τα κατά προέρχονται από το ΕΛΚ, το υπερσυντηρητικό ECR και την ακροδεξιά. «Μετά τη δημόσια κατακραυγή, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ αναγκάστηκαν να την υπερψηφίσουν» υπογραμμίζει ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Υπενθυμίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία, μη ικανοποιημένη με την έκθεση της επιτροπής FEMM για τα δικαιώματα, ψήφισε να απορριφθεί η εν λόγω έκθεση. Συγκεκριμένα, υπερψήφισε τα «εναλλακτικά ψηφίσματα» υπερυντηρητικών πλευρών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ενσωματώνουν λόγο ο οποίος υποσκάπτει τα Δικαιώματα Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας (SRHR) και ενθαρρύνει τους αρνητές  του θεμελιώδους δικαιώματος των γυναικών.

«Η ΝΔ είναι βαρύτατα εκτεθειμένη. Η ηγεμονία ακροδεξιών ιδεών στο εσωτερικό της είναι ολοφάνερη», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι «για τους ευρωβουλευτές της ΝΔ οι γυναίκες δεν μπορούν να έχουν κατοχυρωμένο το δικαίωμα της άμβλωσης».

Απαντώντας, η ΝΔ απέφυγε πάρει σαφή θέση για ποιο λόγο οι ευρωβουλευτές της τάχθηκαν μαζί με τους Πολωνούς υπερσυντηρητικούς, καταγγέλλοντας ως «απαράδεκτη» την Έκθεση του ΕΚ. Αντίθετα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για fake news.

Πηγές: Euractiv, ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για την αναζήτηση του ελικοπτέρου

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα