ΑΘΗΝΑ
06:13
|
16.04.2024
"Στην Αθήνα θα είναι η κόρη του δολοφόνου". Ο πιλότος ζήτησε από τη μητέρα της Καρολάιν να πληρώσει το φέρετρο της νεκρής κόρης της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σήμερα, Δευτέρα 28/6 θα ανακοινωθεί από την εισαγγελία Ανηλίκων, η απόφαση για την προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας, της κόρης της Καρολάιν Κράουτς και του καθ’ ομολογία δολοφόνου της και πατέρα της μικρής, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Την αποκλειστική επιμέλεια διεκδικούν οι γονείς της 20χρονης Καρολάιν, που ζουν μόνιμα στην Αλόννησο καθώς όπως έχουν δηλώσει, στο πρόσωπό της βλέπουν την αδικοχαμένη κόρη τους.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας κ. Αθ. Χαρμάνη, “το περιβάλλον είναι θαυμάσιο για να μεγαλώσει η μικρή Λυδία, όπως άλλωστε διαπίστωσε και η κοινωνική λειτουργός. Στην Αλόννησο η μικρή Λυδία θα έχει τη στήριξη όλου του κοινωνικού περίγυρου που λάτρευε την Καρολάιν, όπως και των παππούδων της”.

Ωστόσο, συνεπιμέλεια της ενός έτους μικρής, ζητά και η οικογένεια του 33χρονου πιλότου που παραμένει προφυλακισμένος στη VIP πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Με την αίτηση που κατέθεσε στην εισαγγελία ο δικηγόρος της οικογένειας του κατηγορούμενου, Γιάννης Κώτσος, ζητεί η Λυδία να διαμένει από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο κάθε έτους μαζί τους στην Αθήνα και το υπόλοιπο χρονικό διάστημα με την οικογένεια της μητέρας της στην Αλόννησο.

“Στην Αθήνα θα είναι η κόρη του δολοφόνου”

“Αυτό έχει κάποιο πρόβλημα. Αυτό το εξάμηνο και εξάμηνο, σημαίνει ότι το παιδί δεν θα μπορεί να προσαρμοστεί πουθενά, δεν θα έχει καμία βάση” σημείωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, Θανάσης Χαρμάνης, ενώ και ψυχολόγοι έχουν τονίσει πως το παιδί πρέπει να έχει σταθερή βάση, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων της ζωής του.

“Η άλλη οικογένεια (των γονιών της Καρολάιν) έχει σπίτι στην Αλόννησο. Είναι πολύ πιο εύκολη η μετακίνηση των δύο παππούδων από την Αθήνα στην Αλόννησο παρά του παιδιού στην Αθήνα. Η μητέρα της Καρολάιν ουδέποτε αρνήθηκε και ούτε ποτέ θα αρνηθεί την επικοινωνία. Δηλαδή, όταν έρθουν οι παππούδες στην Αλόννησο θα πάρουν το παιδί για να το δουν, θα το πάρουν και μία και δύο ημέρες”, σημείωσε στην ίδια συνέντευξη ο Θανάσης Χαρμάνης. Στην Αθήνα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, θα “είναι η κόρη του δολοφόνου“, ενώ στο σχολείο στην Αλόννησο θα είναι το κοριτσάκι της Καρολάιν. Θα το αγκαλιάσει όλο το νησί, θα υπάρχει ζεστασιά, όλα τα υπόλοιπα παιδάκια θα το βοηθήσουν. Βλέπουμε τι γίνεται με το bullying στην Αθήνα, ενώ η Αλόννησος είναι πιο κλειστή κοινωνία” κατέληξε.

Τα δύο οικογενειακά περιβάλλοντα έχουν εξεταστεί από κοινωνικούς λειτουργούς οι οποίοι έχουν συντάξει σχετικές εκθέσεις.

Σε περίπτωση που μία από τις δύο πλευρές διαφωνήσει με την απόφαση, η οποία έχει ισχύ 30 ημερών, μπορεί να κάνει προσφυγή στις δικαστικές αρχές, ενώ και η εισαγγελική αρχή είναι υποχρεωμένη, μέσα σε αυτή την προθεσμία, να την εισαγάγει στο ακροατήριο.

Τέλος, το ζήτημα της οριστικής επιμέλειας της μικρής θα το κρίνει οριστικά το Μονομελές Πρωτοδικείο σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα.

Νέες αποκαλύψεις για τον 33χρονο

Παράλληλα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο 33χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν Κράουτς, φαίνεται πως απαίτησε από τη μητέρα της 20χρονης να αναλάβει έξοδα της κηδείας του παιδιού τους. Όπως αποκάλυψε ο κ. Χαρμάνης, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος απαίτησε “το φέρετρο της Καρολάιν να το πληρώσει η μητέρα της” η οποία και το πλήρωσε”.

Ο κ. Χαρμάνης τόνισε ότι η μητέρα της Καρολάιν είναι ένα ψυχικό ράκος και σχεδόν λιποθύμησε όταν ο “τότε τεθλιμμένος σύζυγος”, της τηλεφώνησε για να της ανακοινώσει ότι τους λήστεψαν και σκότωσαν την κόρη της. Η μητέρα της Καρολάιν, έφυγε αμέσως για την Αθήνα “πλήρωσε το φέρετρο και γύρισε στην Αλόννησο να θάψει το παιδί της”.

Εντός του Σαββατοκύριακου, η ΕΡΤ κατέγραψε τον 33χρονο πιλότο να τηλεφωνεί κια δημοσίευσε πλάνα από το κελί του.

Στο μικροσκόπιο οι λογαριασμοί της Καρολάιν 

Eπιπλέον στο μικροσκόπιο των αρχών πρόκειται να βρεθούν και οι τραπεζικοί λογαριασμοί του προφυλακισμένου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, αλλά και της 20χρονης Καρολάιν. Από την πρώτη στιγμή που οι αστυνομικοί έστρεψαν τις υποψίες τους στον 33χρονο πιλότο, ζητήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος να επιτρέψει σε όλα τα τραπεζικά ιδρύματα να εκδώσουν πιθανούς λογαριασμούς, πέραν αυτών που ήταν σε γνώση των συγγενικών τους προσώπων, τα ποσά που πιθανόν υπάρχουν κατατεθειμένα σε αυτούς αλλά και τις κινήσεις τους τα τελευταία χρόνια.

Σε αυτή την έρευνα περιλαμβάνεται και η τράπεζα από την οποία ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατέθεσε ότι ζήτησε δάνειο προκειμένου να ξεκινήσει στο άμεσο μέλλον την ανέγερση οικίας, ένα ποσό για το οποίο αρχικά υπήρξαν θεωρίες πως αποτέλεσε τον στόχο των “ληστών”, που ο 33χρονος σεναριογράφησε για να καλύψει τη δολοφονία της συζύγου του. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν είναι επιβεβαιωμένο εάν ολοκληρώθηκε η δανειακή σύμβαση και εάν εκταμιεύτηκε ή όχι κάποιο χρηματικό ποσό.

Για τα αιτήματα αυτά το Τμήμα Ανθρωποκτονιών ενημέρωσε την Εισαγγελία μέσω της δικογραφίας που υπέβαλε και, όταν αυτά διαβιβαστούν, θα τεθούν υπόψη του ανακριτή που χειρίζεται πλέον την υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολαίν Κράουτς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Νόνη Δούνια: Μαθαίνεις διπλωματία μέσω… υποκριτικής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα