ΑΘΗΝΑ
05:41
|
25.04.2024
Η σύζυγος του αιρετικού γκουρού της κυβερνοασφάλειας “βλέπει” τους Αμερικανούς πίσω από την “αυτοκτονία”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζον Μακάφι, δημιουργός και ιδρυτής του ομώνυμου αντιβιοτικού λογισμικού, βρέθηκε νεκρός στο κελί του σε φυλακή της Καταλονίας στις 23 Ιουνίου. Οι αρχές της Ισπανίας απέδωσαν τον θάνατο του Αμερικανού σε αυτοκτονία, αλλά η σύζυγος του εκλιπόντος μεγιστάνα της κυβερνοασφάλειας και των κρυπτονομισμάτων, διατηρεί πολλές επιφυλάξεις για αυτήν την επίσημη εκδοχή των ισπανικών αρχών. Η Τζάνις Μακάφι δηλώνει ότι η ροή πληροφοριών από την Ισπανία είναι τόσο αργή που “ολοφάνερα εδώ βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια συγκάλυψης του θανάτου του Τζον”, όπως λέει χαρακτηριστικά.

Ο επιχειρηματίας ήταν καταζητούμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες για φοροδιαφυγή. Συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης και τέθηκε υπό κράτηση. Σύμφωνα με το σωφρονιστικό κατάστημα “Σαντ Εστέβε Σεσροβίρες” της Βαρκελώνης ο Τζον Μακάφι έθεσε τέλος στη ζωή του με απαγχονισμό. Λίγο πριν από τον θάνατό του οι ισπανικές δικαστικές αρχές είχαν εγκρίνει την έκδοση του Αμερικανού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Τζάνις Μακάφι υπαινίσσεται ότι πίσω από τον θάνατο του συζύγου της κρύβεται η κυβέρνηση των ΗΠΑ και την Τετάρτη μίλησε ευθέως για προσπάθεια “συγκάλυψης” της υπόθεσης.

“Από την ημέρα του θανάτου μέχρι σήμερα οι ισπανικές αρχές που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης κωλυσιεργούν και επιδεικνύουν μια απροθυμία να διενεργήσουν μια έρευνα με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος. Είμαι βέβαιη ότι επιχειρείται μια προσπάθεια απόκρυψης και συγκάλυψης των γεγονότων που οδήγησαν στον θάνατο του Τζον”, έγραψε η Τζάνις Μακάφι στο Twitter και πρόσθεσε, “ακόμα οι Ισπανοί δεν μας έχουν δώσει το πιστοποιητικό θανάτου, ακόμα δεν έχουμε πάρει στα χέρια μας το πόρισμα της νεκροψίας, της ιατροδικαστικής εξέτασης και το επίσημο πόρισμα του σωφρονιστικού καταστήματος”. “Κατανοώ”, διευκρίνισε, “πως κάποιες διαδικασίες είναι χρονοβόρες. Ωστόσο, η απροθυμία συνεργασίας των ισπανικών αρχών απλά επιβεβαιώνει τις υποψίες μας: έχουν κάτι να κρύψουν”.

Ο Τζον Μάκαφι είχε δηλώσει σε διάφορες περιστάσεις ότι ήταν βέβαιος πως θα πεθάνει μέσα σε φυλακή και ότι θα παρουσίαζαν τον θάνατό του είτε ως δολοφονία είτε ως αυτοκτονία. Είχε μάλιστα κάνει τατουάζ με τη λέξη “whackd” (σ.σ. ξοφλημένος) και τον περασμένο Οκτώβριο είχε γράψει στο Twitter: “Εάν βρεθώ απαγχονισμένος αλά Έπσταϊν δεν θα φταίω εγώ”. Ωστόσο, μια ισπανική εφημερίδα σε δημοσίευμά της αποκαλύπτει ότι ο Τζον Μακάφι είχε αποπειραθεί να δώσει τέλος στη ζωή του από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο Τζον ΜακΆφι ήταν μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στον κόσμο της τεχνολογίας. Η εταιρεία του ήταν η πρώτη που δημιούργησε το λογισμικό προστασίας των ηλεκτρονικών υπολογιστών από ιούς. Το πρόγραμμα “VirusScan” μετέτρεψε την εταιρεία του ΜακΆφι σε μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων μέχρι την εξαγορά της από τον τεχνολογικό κολοσσό “Intel” έναντι του ποσού των 7,6 και πλέον δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μετά τη δεκαετία του 1980, έγινε “γκουρού” των κρυπτονομισμάτων χάρη στα οποία δήλωνε ότι κερδίζει 2.000 δολάρια ημερησίως, ενώ μετρούσε ένα εκατομμύριο followers στο Twitter. Τα τελευταία χρόνια ο Αμερικανός δήλωνε ότι οι σε βάρος του κατηγορίες είναι μια “σκευωρία” αλλά δεν κατάφερε ποτέ να πείσει τις δικαστικές αρχές ότι διωκόταν για πολιτικούς και ιδεολογικούς λόγους.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα