ΑΘΗΝΑ
16:20
|
19.04.2024
H Ρωσία εξέφρασε τη σοβαρή ανησυχία της για τους δύο συλληφθέντες Αμερικανούς που εμπλέκονται στη δολοφονία του Αϊτινού προέδρου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία, δια στόματος της Μαρία Ζαχάροβα, εξέφρασε σήμερα Παρασκευή (9/7) τη σοβαρή ανησυχία της σχετικά με τους δύο Αμερικανούς που συνελήφθησαν από τις αϊτινές αρχές και οι οποίοι κατηγορούνται ότι  συμμετείχαν στην ομάδα εκτέλεσης του Αϊτινού προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ, που δολοφονήθηκε στην ιδιωτική κατοικία του έξω από το Πορτ-ο-Πρενς στις 7/7.

Η Μαρία Ζαχάροβα κατήγγειλε την τολμηρή και επιδεικτική δολοφονία του Προέδρου της Αϊτής, δηλώνοντας ότι η Μόσχα αναμένει να βρεθούν τόσο οι δράστες όσο και οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, εξέφρασε επίσης τις ανησυχίες της ρωσικής ηγεσίας και για την έκρυθμη κατάσταση στην Αϊτή, τονίζοντας ότι η εσωτερική σύγκρουση στη χώρα θα μπορούσε να χειραγωγηθεί από εξωτερικούς παράγοντες για να εξυπηρετήσει γεωπολιτικούς σκοπούς.

Η Μόσχα παρακολουθεί στενά την έρευνα για τη δολοφονία του Ζοβενέλ Μοίζ, πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

Σημειώνεται, ότι ο αρχηγός της αϊτινής αστυνομίας, Λεόν Τσαρλς δήλωσε την Πέμπτη, ότι η αστυνομία της Αϊτής έχει εντοπίσει 28 άτομα που είναι ύποπτα ότι εμπλέκονται στην ομάδα δολοφονίας του Αϊτινού προέδρου, 26 εκ των οποίων Κολομβιανοί.

Συνελήφθησαν επίσης 17 υπόπτοι, συμπεριλαμβανομένων δύο Αμερικανών πολιτών που γεννήθηκαν στην Αϊτή, διευκρίνισε ο Λεόν Τσαρλς.

Οι Aμερικανοί δράστες ταυτοποιήθηκαν ως Τζέιμς Σολάζ και Ζοσέφ Βινσέντ. Ωστόσο, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει εάν κάποιος Αμερικανός πολίτης βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες.

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο φέρεται να κατέγραψε τη δολοφονική επίθεση, έδειχνε ομάδα βαριά οπλισμένων ανδρών ντυμένων στα μαύρα να προσποιούνται ότι είναι πράκτορες της Αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών και να φωνάζουν στον κόσμο να “πέσει κάτω”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 για ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές

Οι ΗΠΑ θα στείλουν όπλα 1 δις δολαρίων στο Ισραήλ- «Υποστήριξη άνευ όρων»

Παρίσι: Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο ιρανικό προξενείο- Συνελήφθη ο δράστης

Κόκκαλης: «Ποιος πήρε το λαθραίο ξυλόλιο που κατασχέθηκε λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη;»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα