ΑΘΗΝΑ
04:06
|
25.04.2024
“Δεν θα ανέβω σε μια σκηνή που διαχωρίζει το κοινό και κάνει διακρίσεις σε βάρος μιας ομάδας ανθρώπων”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντιδρώντας στο μέτρο της βρετανικής κυβέρνησης που ανοίγει τους συναυλιακούς χώρους και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης μόνο στους κατόχους πιστοποιητικών εμβολιασμού, ο Έρικ Κλάπτον, δήλωσε ότι σκέφτεται να ακυρώσει όλες τις συναυλίες του αν υπάρξουν διακρίσεις σε βάρος των ανεμβολίαστων.  

Ο Βρετανός γερόλυκος της ροκ μουσικής είπε χαρακτηριστικά ότι αισθάνθηκε “υποχρεωμένος να κάνει τη δική του ανακοίνωση” μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, για τα πιστοποιητικά Covid από τη 19η Ιουλίου. Ο Έρικ Κλάπτον δήλωσε: “Δεν θα ανέβω σε μια σκηνή που διαχωρίζει το κοινό και κάνει διακρίσεις σε βάρος μιας ομάδας ανθρώπων. Αν δεν υπάρξει μια πρόβλεψη για τη συμμετοχή όλων των ανθρώπων, διατηρώ το δικαίωμά μου να ακυρώσω τις συναυλίες μου”.

Ο μουσικός συνόδευσε την ανάρτηση – ανακοίνωσή του με ενεργό σύνδεσμο στο τραγούδι “ Stand and Deliver”, το οποίο είχε ηχογραφήσει το περασμένο έτος μαζί με τον Βαν Μόρισον σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή των λοκντάουν ελέω της πανδημίας.

Σύμφωνα με το μουσικό περιοδικό “Rolling Stone” ο Έρικ Κλάπτον δεν πρόκειται να δώσει συναυλία στο Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα της 22ας Μαΐου του 2022, οπότε και έχει κλείσει δύο παραστάσεις στην αίθουσα του Royal Albert Hall στο Λονδίνο. Επίσης έχει προγραμματίσει μια σειρά συναυλιών τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σε διάφορες πόλεις της βόρειας Αμερικής.

Η δήλωση Κλάπτον προκάλεσε ανάμικτες αντιδράσεις. Το συντηρητικό Πανεπιστήμιο Πρέιτζερ έπλεξε το εγκώμιο του μουσικού που “μάχεται κατά της αλαζονικής τυραννίας” ενώ πιο φιλελεύθεροι χρήστες των social media σχολίασαν πως ούτως ή άλλως δεν επιθυμούν να δουν το live ενός ρατσιστική μουσικού από τη δεκαετία του ’70.

Ο 76χρονος προκάλεσε αντιδράσεις τον περασμένο Μάιο εξαιτίας μιας επιστολής του στην οποία περιέγραφε την “καταστροφική” εμπειρία που βίωσε με το εμβόλιο της AstraZeneca επιρρίπτοντας ευθύνες στην “προπαγάνδα” που παρουσιάζει το εμβόλιο ως απολύτως ασφαλές. Η επιστολή του 76χρονου τραγουδιστή-κιθαρίστα είχε παραλήπτη τον αρχιτέκτονα/ παραγωγό ταινιών και ακτιβιστή κατά των λοκντάουν Ρόμπιν Μονότι Γκρατσιαντέι. “Οι παρενέργειες ήταν καταστροφικές, τα χέρια και τα πόδια μου ήταν είτε παγωμένα, είτε μουδιασμένα ή καίγονταν και ήταν σχεδόν άχρηστα για δύο εβδομάδες, φοβόμουν ότι δεν θα έπαιζα ποτέ ξανά. Αλλά η προπαγάνδα λέει ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές για όλους”, είχε γράψει ο Έρικ Κλάπτον.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα