ΑΘΗΝΑ
08:48
|
07.10.2022
Χτύπησαν οι καμπάνες στο Ασμήνιο. Έκκληση για εκκένωση του χωριού. Στις 20.30 η ρωσική βοήθεια με τα μεγαθήρια Ilyushin Il-76 προσγειώνεται στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για όγδοη ημέρα η μισή Ελλάδα συνεχίζει να φλέγεται. Κανένα πύρινο μέτωπο δεν έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο καθώς ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων καραδοκεί στα 933.680 στρέμματα καμένης γης που έχει αφήσει μέχρι στιγμής πίσω της στη χώρα μας η πύρινη λαίλαπα που ξεκίνησε την πρώτη ημέρα του Αυγούστου.

Απειλείται το Ασμήνιο

Μήνυμα από το 112 για εκκένωση εστάλη στους κατοίκους του οικισμού Ασμήνιο στη βόρεια Εύβοια καθώς μια ξαφνική αναζωπύρωση λόγω των ισχυρών ανέμων έχει δημιουργήσει ένα νέο μεγάλο μέτωπο φωτιάς, το οποίο κατάφερε να περάσει πάνω από την αντιπυρική ζώνη. Η φωτιά κινείται απειλητικά προς το χωριό και οι κάτοικοι καλούνται να κινηθούν προς την Ιστιαία.

“Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ασμήνιο Ευβοίας εκκενώστε τώρα προς Ιστιαία. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας”, προειδοποιεί το μήνυμα της υπηρεσίας 112.  Πριν από λίγο χτύπησαν οι καμπάνες και όλο το βάρος των μέσων πυρόσβεσης ρίχτηκε στη μάχη προκειμένου να μην πλησιάσουν οι φλόγες στα σπίτια. Σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί είναι οι κάτοικοι που αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Δηλώνουν αποφασισμένουν να ριχτούν στη μάχη με τις φλόγες.

Να μην περάσει η φωτιά σε Ιστιαία και Αιδηψό

Η κατάσταση στη βόρεια Εύβοια παραμένει δύσκολη. Κάτοικοι και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν άλλη μια ολονύχτια μάχη με τις φλόγες ενώ σε πολλές περιοχές οι ντόπιοι μετρούν τις πληγές τους. Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ τα ξημερώματα η φωτιά στη βόρεια Εύβοια κατευθυνόταν πλέον από τα Αβγαριά στα Καμάρια, όπου σχηματίζεται μια ανθρώπινη αλυσίδα για να ανακοπεί η πορεία του πύρινου μετώπου.

Κάτοικοι και πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να μην επεκταθεί η πυρκαγιά στα Αβγαριά και παρότι οι φλόγες πέρασαν από την αντιπυρική ζώνη που είχαν δημιουργήσει περιμετρικά του χωριού, τελικά κατάφεραν να περισώσουν τα σπίτια τους. Όταν έσπασε το πύρινο μέτωπο στην Αβγαριά, πυροσβέστες, ξένες αποστολές, εθελοντές δημιούργησαν νέα αντιπυρική ζώνη στο χωριό Καμάρια.

Στην Καστανιώτισσα, υπό την απειλή του νέου μετώπου φωτιάς, έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών δυνάμεων για την αποτροπή της, ώστε να μην φτάσει στην Ιστιαία, ο ουρανός της οποίας έχει σκεπαστεί από καπνούς.

Στους Καματριάδες το στοίχημα είναι η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών για να σταματήσει η καταστροφική πορεία της φωτιάς. Σύμφωνα με την απεσταλμένη του OPEN στο χωριό η κατάσταση τείνει να ομαλοποιηθεί. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της κοινότητας Καματριάδων, τόνισε πως με το πρώτο φως της ημέρας, μας έχουν υποσχεθεί ότι θα έρθουν αεροπλάνα. “Έχουμε πολλά οχήματα της Πυροσβεστικής. Αν περάσει από εδώ, πάει στην Καστανιώτισσα και από εκεί στην Αιδηψό. Δεν έχει πολύ καπνό. Νομίζω ότι θα μπορέσουν να πετάξουν”. Το δάσος σε αυτήν την περιοχή ήταν τελείως παρθένο και δεν είχε ποτέ άλλοτε χτυπηθεί από κάποιο πύρινο μέτωπο. Συντονιστικό ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πραγματοποιεί πτήσεις από τις πρώτες πρωινές ώρες προκείμενου να εντοπίσει τις εστίες όπου θα μπορούσαν αργότερα να επιχειρήσουν τα ενάερια μέσα πυρόσβεσης.

“Στο μέτωπο των Καματριάδων τα πράγματα είναι υπό έλεγχο. Μάχη σώμα με σώμα. Δημότες και πυροσβέστες καταθέτουν ψυχή. Η φωτιά δεν έσβησε στη θάλασσα γιατί ρίξαμε νερό. Με εναέρια και επίγεια μέσα”, έγραψε ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού κ. Γιάννης Κοντζιάς στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στα Ελληνικά και το Ψαροπούλι κάτοικοι, εθελοντές και πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά σε χαράδρα, ούτως ώστε μέχρι το πρωί, όποτε θα πετάξουν τα εναέρια μέσα, να μην υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, με κυριότερες εκείνες στις Γούβες, στις Γαλατσάδες, στο Ψαροπούλι και στο Καστρί.

Τα χωματουργικά μηχανήματα δουλεύουν ασταμάτητα έξω από διάφορα χωριά, όπως τα Βασιλικά, τις Γούβες, το Πευκί και το Καστρί, προκειμένου να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες. Περιφερειακά από το Πευκί, το Αρτεμίσιο και το Ασμήνι οι αναζωπυρώσεις είναι μεγάλες. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει προς τα πού θα κινηθούν. Στις Γούβες δεν κινδυνεύει άμεσα το χωριό. Μέχρι τώρα έχει δεχτεί πολλαπλές επιθέσεις της φωτιάς και άντεξε μεν αλλά με σοβαρές ζημιές. Οι φόβοι για αναζωπύρωση διαφόρων σημείων και για επέκταση είναι μεγάλη, καθώς υπάρχει ενδιάμεσα ένα τμήμα δάσους που δεν έχει καεί.

“Οι νέοι μας οργανώνονται δυναμικά. Επιχειρούν σε μικροεστίες και απελευθερώνουν δυνάμεις για την κυρίως πυρόσβεση”, δήλωσε ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πρόσθεσε: “Σε τούτο εδώ τον τόπο, αυτό που δεν έχει όρια είναι ψυχή μας. Μπράβο παιδιά».

Οι κάτοικοι της Ιστιαίας αγωνιούν για άλλη μία ημέρα καθώς βλέπουν τις φλόγες να πλησιάζουν την περιοχή τους και ελπίζουν στη δυναμική κατάσβεσης των πύρινων μετώπων που διαθέτουν και μπορούν να προσφέρουν τα εναέρια μέσα. Το άλλο στοίχημα του επιχειρησιακού σχεδίου κατάσβεσης είναι να μην περάσει η φωτιά στην Αιδηψό.

Σύμφωνα με τους επιτελείς της Πυροσβεστικής η κατάσταση είναι ακόμη δύσκολη καθώς, μέχρι τώρα, λόγω των καπνών δεν είχαν στην στο δρόμο περιοχή Καματριάδες-Καμάρια βοήθεια από εναέρια μέσα. Το άλλο κύριο μέτωπο είναι στο τρίγωνο Γερακίου-Γαλατσώνα-Αβγαριά.

Δύσκολη η κατάσταση στη Γορτυνία

ΕΚΤΑΚΤΟ: Την περιοχή της Ανδρίτσαινας και της Καλλιθέας απειλεί πλέον η πυρκαγιά που κινείται από την πλευρά της Αρκαδίας. Οι άνεμοι άλλαξαν κατεύθυνση των ανέμων και πλέον κινείται και γρήγορα και επικίνδυνα.

“Αρκετά δύσκολη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση με τη φωτιά στην περιοχή της Γορτυνίας”, ανέφερε το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος. Όπως εξήγησε, “υπάρχουν αναζωπυρώσεις και εστίες φωτιάς, οι οποίες είναι πολλές”.

Ερωτηθείς αν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ο Χρήστος Λαμπρόπουλος είπε ότι “η φωτιά είναι κοντά στους οικισμούς Καπελίτσα, Λιβαδάκι και Τουμπίτσι, αλλά η πυροσβεστική έχει λάβει μέτρα, ώστε να μην απειληθούν”. Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι “είναι σημαντική η συμβολή ιδιωτών, που εθελοντικά, με τα δικά τους μηχανήματα, αλλά και τα μηχανήματα της αυτοδιοίκησης, συνδράμουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων”.

Παράλληλα, πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και στη γειτονική περιοχή Μέλπεια της Μεσσηνίας, απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά και στη συνέχεια πέρασε στη Μεγαλόπολη. Ειδικότερα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν και στις δύο περιοχές αποτελούνται από 66 πυροσβέστες με 23 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν συνεχώς υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις στην Ηλεία

Νέες αναζωπυρώσεις σε περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Ηλεία. Ειδικότερα, αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν στις περιοχές Δούκα, Λάσδικα και Λάλα και στα σημεία βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις εστίες της φωτιάς, πριν επεκταθούν. 

Μήνυμα από τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 έλαβαν και οι κάτοικοι στις περιοχές Λιβαδάκι ή Καπελλίτσα της Ηλείας με εντολή να κατευθυνθούν τώρα προς τη Γέφυρα Σέκουλα. Το μήνυμα για εκκένωση του οικισμού Λάλα ζητά από τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς την Εθνική Οδό 111.

Ο ισότοπος Ilialive.gr δημοσιεύει εικόνες από την κατάσταση που επικρατεί στον οικισμό Λάλα μετά την έκκληση για προληπτική εκκένωση για να αποφευχθεί ο κίνδυνος για τους πολίτες. Αναφέρει επίσης πως την περιοχή θα επιχειρήσουν εναέρια μέσα.

“Αντιμέτωπες με συνεχείς αναζωπυρώσεις είναι οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία, αλλά επεμβαίνουν άμεσα” ανέφερε νωρίς το πρωί στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Γιαννόπουλος. Εξήγησε ότι “σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις στις περιοχές Βασιλάκι, Λάσδικα, Μηλιές, Νεμούτα και Λάλα, όμως οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν να τις περιορίσουν”.

Παράλληλα, προσέθεσε ότι “σε μία περίπτωση, στην περιοχή Βασιλάκι, χρειάστηκε να επιχειρήσει πεζοπόρο τμήμα, διότι η φωτιά ήταν σε χαράδρα”. Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι “στην περιοχή Βασιλάκι λειτουργεί το διυλιστήριο από το οποίο υδροδοτείται ο δήμος του Πύργου, αλλά έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία των εγκαταστάσεων”.

Δύο φωτιές στον δήμο Ανατολικής Μάνης

“Στην ορεινή περιοχή της Δεσφίνας εξακολουθεί να καίει μέτωπο της φωτιάς στο δήμο Ανατολικής Μάνης, παρά το γεγονός ότι σήμερα επιχείρησαν εναέρια πυροσβεστικά μέσα”, είπε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης. Επίσης, έχει σημειωθεί αναζωπύρωση κοντά στη μονή Τσίγκου, που βρίσκεται σε ορεινή περιοχή ανάμεσα στην Αρεόπολη και το Γύθειο.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης, “τόσο στη Δεσφίνα όσο και κοντά στη μονή Τσίγκου βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά σε κατοικημένες περιοχές”.

Βοήθεια από αέρος στην Πελοπόννησο

Ενισχύθηκαν, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, τα εναέρια μέσα που επιχειρούν στην Ηλεία, τη Γορτυνία και την Ανατολική Μάνη.

Ειδικότερα, σε περιοχές της Αρχαίας Ολυμπίας και της Γορτυνίας πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία ελικόπτερα και εννέα πυροσβεστικά αεροπλάνα, συμπεριλαμβανομένων δύο αεροσκαφών, ενός από την Κροατία και ενός από την Ισπανία. Επίσης, στην πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη επιχειρούν ένα ελικόπτερο και ένα αεροπλάνο.

Μικρές αναζοπυρώσεις και αυτοψία στην Αττική

Οι αναζωπυρώσεις στη βόρεια Αττική είναι μικρές και σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία αντιμετωπίζονται άμεσα. Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εντατικοί έλεγχοι κτιρίων, στις πληγείσες περιοχές από τις πυρκαγιές στην Αττική, από τους μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ξεκίνησαν από χθες Δευτέρα οι έλεγχοι και οι αυτοψίες από 60 μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και δημόσια κτήρια των πληγέντων δήμων της Αττικής από τις πυρκαγιές. Ήταν οι δήμοι Αχαρνών (Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες), Ωρωπού (Αφίδνες, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Δροσοπηγή), Κηφισιάς (Αδάμες), Διονύσου (Κρυονέρι), Λοκρών (Μαλεσίνα).

Μέχρι στιγμής έχουν διενεργηθεί αυτοψίες σε 246 κτίρια. Από αυτές, 215 αφορούν σε κατοικίες εκ των οποίων οι 76 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 91 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 48 επικίνδυνες για χρήση και οι οποίες θα επανελεγχθούν.  
 
Επίσης, έχουν ελεγχθεί 15 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων 2 είναι κατάλληλοι για χρήση, 7 προσωρινά ακατάλληλοι και 6επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.

Ελέγχθηκαν 13 αποθήκες, εκ των οποίων η 1 κρίθηκε κατάλληλη για χρήση, 5 είναι προσωρινά ακατάλληλες για χρήση και 7 επικίνδυνες για χρήση οι οποίες θα επανελεγχθούν. Τέλος ελέγχθηκαν 3 ιεροί ναοί εκ των οποίων οι 2 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλοι για χρήση και ο 1 επικίνδυνος για χρήση και θα επανελεγχθεί.

Σήμερα αναμένεται να συνδράμουν στο έργο των αυτοψιών στις πληγείσες περιοχές της Αττικής πάνω από 130 μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και άμεσα πρόκειται να ξεκινήσουν με εντατικούς ρυθμούς οι αυτοψίες και στις πληγείσες περιοχές της Πελοποννήσου και βόρειας Εύβοιας.

ΓΓΠΠ: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για 5 Περιφέρειες

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα Τρίτη για 5 Περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι περιοχές με πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς για αυριο είναι οι εξής:

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου, ΠΕ Καρπάθου, ΠΕ Κω, ΠΕ Καλύμνου)

Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Ηρακλείου, ΠΕ Λασιθίου)

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΕ Κεφαλονιάς, ΠΕ Ιθάκης, ΠΕ Ζακύνθου)

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Η συγγνώμη Μητσοτάκη και η υπόσχεση για αποζημιώσεις

Συνέντευξη Τύπου θα δώσει εντός της εβδομάδας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ χθες σε τηλεοπτικό του μήνυμα ζήτησε συγγνώμη για τις όποιες αδυναμίες υπήρξαν. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως “τυχόν αστοχίες θα εντοπιστούν” και οι ευθύνες θα αποδοθούν “όποτε πρέπει και σε όποιον πρέπει” .

Σήμερα αμέσως μετά το υπουργικό συμβούλιο θα γίνουν αναλυτικές ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα μπουν σε εφαρμογή και θα υπάρξει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Θα υιοθετηθεί  το μοντέλο που είχε εφαρμόσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στις καταστροφές από τον “Ιανό”, προκειμένου να υπάρξουν fast track διαδικασίες.  Για να μην υπάρξουν γραφειοκρατικά εμπόδια θα εφαρμοστεί η τακτική της υποβολής μιας αίτησης σε μια πλατφόρμα (με χρήση κωδικών του taxisnet).

Σύμφωνα με πληροφορίες ειδικές ρυθμίσεις θα μπουν σε εφαρμογή για την Εύβοια, όπου θα εφαρμοστούν οριζόντια μέτρα για τον πληθυσμό́. Στόχος είναι να στηριχτούν αγρότες, κτηνοτρόφοι  και ρητινοσυλλέκτες , ενώ το πλέγμα μέτρων θα επεκτείνεται ακόμα και σε όσους δεν είδαν μεν την περιουσία τους να καταστρέφεται αλλά πλήττονται (π.χ. όσων δραστηριοποιούνται στον τουρισμό).

Ρωσική βοήθεια με Ilyushin Il-76 και δύο ελικόπτερα

Το Κρεμλίνο, μέσω του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δέχθηκε το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να στείλει ενισχύσεις σε εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Το ποια θα είναι αυτά, οριστικοποιήθηκαν μετά από συνομιλία που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με τον Ρώσο υπουργό Μεταφορών, Βιτάλι Σαβέλιεφ, για την παροχή επιπλέον βοήθειας από πλευράς Ρωσίας σε αεροπορικά μέσα. Όπως έγινε γνωστό, θα σταλούν άμεσα δύο αεροσκάφη Ilyushin Il-76 και δύο ελικόπτερα Mil Mi-8.

Τα μεγαθήρια αεροσκάφη τύπου Ilyushin Il-76, από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, αποκαλούνται ιπτάμενα τάνκερ, καθώς μεταφέρουν έως 44 τόνους νερό. Σύμφωνα με πληροφορίες τα ρωσικά εναέρια μέσα θα παραμείνουν στην Ελλάδα για όλη τη θερινή σεζόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Κοσμοδρομίου” η ρωσική βοήθεια με τα μεγαθήρια Ilyushin Il-76 καταφθάνει στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” της Αθήνας στις 20:30 απόψε.

Να σημειωθεί πως η Ρωσία συνδράμει ενώ η ίδια φλέγεται και βρίσκεται αντιμέτωπη με περισσότερα από 170 πύρινα μέτωπα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταθέτει σήμερα η Μάγδα Φύσσα

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές λόγω ισχυρών ανέμων

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας

Τρόφιμα: «Κόλαση επί της Γης» και Χάος βλέπει ο ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα