ΑΘΗΝΑ
11:24
|
25.04.2024
Σύνθημα λαϊκό και με ποιότητα, τόσο σε ό,τι αφορά τον πυρήνα του, όσο και την εκφορά του λόγου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο λαός έχει βγάλει σύνθημα για την πολιτική εταιρεία Μητσοτάκη: “Μητσοτάκη κάθαρμα!”. Αιχμηρό, ακριβοδίκαιο, ηθικώς απαξιωτικό και βαθιά πολιτικό, ακούστηκε όταν έπρεπε: την στιγμή της μεγάλης προδοσίας του λαού και της εκλεγμένης του κυβέρνησης, στα Ιουλιανά του ‘65.

Σύνθημα λαϊκό και με ποιότητα, τόσο σε ό,τι αφορά τον πυρήνα του, όσο και την εκφορά του λόγου.

Το “Μητσοτάκη γ@μιέσ@ι” δεν κουβαλά τίποτα από τα παραπάνω. Πρώτα απ’ όλα δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να γ@μιέσ@ι. Δεύτερον, δεν σημαίνει τίποτα από πολιτικής άποψης. Γιατί γ@μιέτ@ι; Λόγω ανικανότητας, δολιότητας, ανοησίας, ωφελιμισμού; Τρίτον, δεν είναι λαϊκό: είναι λούμπεν. Ο λαός ξέρει να βρίζει και ξέρει και να χαρακτηρίζει με τρόπους αιχμηρότερους από μερικά μπινελίκια. Δεν υπάρχει τίποτα το ανίερο ως προς τα τελευταία επί της αρχής. Αλλά είναι πολύ λιγότερο πολιτικά και άρα στοχευμένα. Δεν κάνουν για συνθήματα.

Το “Μητσοτάκη κάθαρμα” ταιριάζει στον νυν πρωθυπουργό όχι λόγω επωνύμου κυρίως, αλλά λόγω συμπεριφοράς. Ταιριάζει επειδή ηγείται ενός συρφετού ξένων πρακτόρων και ντόπιων συνεργατών τους, απατεώνων και διεφθαρμένων, αναλόγου με εκείνον του πατρός Μητσοτάκη. Ταιριάζει επειδή ωθεί τον λαό σε καταστροφές και επειδή πλήττει την λαϊκή κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία.

Βεβαίως, ταιριάζει ως σύνθημα (με τις αντίστοιχες προσαρμογές) και σε όλους όσοι έχουν προδώσει τον λαό μας, ιδίως σε ιστορικώς μοναδικές στιγμές. Υπήρξε και ένας ακόμα τέτοιος πρωθυπουργός, σε έναν αντίστοιχο Ιούλιο, πενήντα χρόνια μετά τα Ιουλιανά του ‘65 που πρόδωσε τον λαό μας και τον οδήγησε δεμένο χειροπόδαρα στα νέα μνημόνια. Άλλη συζήτηση αυτή θα μου πείτε, απλώς το αναφέρουμε για να μην ξεχνιόμαστε…

Στο σήμερα και επειδή ο νυν πρωθυπουργός έχει μετατρέψει τα ελληνικό υπουργεία Εξωτερικών, Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη σε άξονες εξυπηρέτησης ξένων συμφερόντων, επειδή η διαφθορά κάνει πάρτι, επειδή γλύφει τους ισχυρούς και φτύνει την πλειοψηφία του λαού, επειδή εντείνει την πολιτική του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και της κατάργησης των δικαιωμάτων μας, επειδή έχει προωθήσει το πιο αυταρχικό μέχρι σήμερα κράτος εν μέσω αστικής δημοκρατίας και επειδή αφήνει τον κόσμο να καταστρέφεται, του “αξίζει” το “Μητσοτάκη κάθαρμα” – χωρίς να έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι θα το αξίζει ακόμα περισσότερο στο μέλλον.

Ο λαός μας έχει μιλήσει εδώ και πάνω από μισό αιώνα λοιπόν. Δεν χρειαζόμαστε λούμπεν νεολογισμούς. Υπάρχει ταιριαστό, διαχρονικό σύνθημα. Αν, πάλι, η ιστορική συγκυρία απαιτήσει να εφεύρουμε ένα αντίστοιχης φαντασίας και ακρίβειας σύνθημα με εκείνο του ’65, εδώ είμαστε και σίγουρα το λαϊκό αισθητήριο θα το ανακαλύψει. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα