ΑΘΗΝΑ
21:01
|
26.04.2024
Δίνεται αποκλειστικό και πλήρες δικαίωμα στους εκτελεστές της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη να αποφασίσουν για τα διαδικαστικά της κηδείας του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκτή έγινε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενός εκ των εκτελεστών της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη. 

Με την απόφαση δίνεται αποκλειστικό και πλήρες δικαίωμα στους εκτελεστές της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη να αποφασίσουν για τα διαδικαστικά της κηδείας του, βάσει όσων περιλαμβάνονται στη συμβολαιογραφική πράξη που είχε συντάξει τον Ιανουάριο του 2020. 

Σημειώνεται ότι το θέμα με την επιλογή του γραφείου τελετών που θα αναλάβει τη διαδικασία της κηδείας και ενταφιασμού του Μίκη Θεοδωράκη, ανέκυψε τη Δευτέρα κατά την συζήτηση ενώπιον του Πρωτοδικείου σχετικά με την εφαρμογή της επιθυμίας του μουσικοσυνθέτη για τον τόπο ταφής του.

Υπενθυμίζεται ότι ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης και αγωνιστής που άφησε την τελευταία του πνοή την Πέμπτη (2/9), απέστειλε πριν από έναν χρόνο επιστολή προς τον γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, μεταφέροντάς του πως ανάμεσα στις τελευταίες επιθυμίες του ήταν να ταφεί στην πατρίδα του, το Γαλατά Χανίων.

theodorakis-epistoli-5_2

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με άρθρο 15 του νόμου 4368/2016 μπορεί κάποιος να ορίσει όλες τις λεπτομέρειες της κηδείας του (τόπο, τύπο κλπ), αρκεί να υπογράψει σχετική συμβολαιογραφική πράξη, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες είχε κάνει ο Μίκης Θεοδωράκης. 

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα της σορού του μεγάλου μουσικοσυνθέτη στην μητρόπολη Αθηνών, στο Πρωτοδικείο (τμήμα ασφαλιστικών μέτρων), συζητήθηκε η αίτηση συνεργατών του μουσικοσυνθέτη για την εφαρμογή της επιθυμίας του να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, με τις δύο πλευρές, δηλαδή τον εκτελεστή της τελευταίας βούλησης του εκλιπόντος, Γιώργου Αγοραστάκη και τους συγγενείς του, Μυρτώ, Μαργαρίτα και Γιώργο, να εκφράζουν την κοινή τους θέληση να ακολουθηθεί η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη ως προς τον ενταφιασμό του και τον τόπο αυτού.

Σημειώνεται ότι ο Μίκης Θεοδωράκης θα ταφεί την Πέμπτη στο κοιμητήριο του Γαλατά, όπου βρίσκεται ο τάφος του πατέρα του και του αδελφού του. Η σορός του αναμένεται το πρωί της Πέμπτης με το πλοίο της γραμμής.

Υπενθυμίζεται ότι η σορός του Μίκη Θεοδωράκη έχει εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, στη Μητρόπολη Αθηνών, από τις 3 μ.μ. της Δευτέρας έως και την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, οπότε θα αναχωρήσει για την τελευταία του κατοικία στην αγαπημένη του Κρήτη.

Σήμερα Τρίτη το λαϊκό προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί από τις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ. και την Τετάρτη από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ..

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, στις 3 το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποχαιρετισμού και στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων.

Εκεί, την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Πασχαλινή έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα