ΑΘΗΝΑ
12:35
|
19.04.2024
Οι δράστες φέρονται να βίαζαν κατ’ επανάληψη το κορίτσι για εννέα μήνες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ινδία έρευνα για υπόθεση ομαδικού βιασμού μιας 15χρονης, η οποία έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία του Μουμπάι.  Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης οι δράστες φέρονται να βίαζαν κατ’ επανάληψη το κορίτσι για διάστημα εννέα μηνών.

Η αστυνομία στο Μουμπάι έχει ήδη προχωρήσει στη σύλληψη 28 υπόπτων για τους βιασμούς που ξεκίνησαν τον περασμένο Ιανουάριο. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο πρώτος βιαστής της 15χρονης ήταν ο φίλος της, ο οποίος μάλιστα κατέγραψε το περιστατικό σε βίντεο. Στη συνέχεια άρχισε να την εκβιάζει με αυτό το βίντεο.

Αργότερα, οι φίλοι και οι γνωστοί του τη βίασαν ομαδικά σε τουλάχιστον τέσσερις ή πέντε περιπτώσεις σε διαφορετικά σημεία, σύμφωνα με δηλώσεις του επιτρόπου της Αστυνομίας, Ντατατράι Καράλε στο Business Standard of India. Μια ειδική ερευνητική ομάδα έχει συσταθεί για να ερευνήσει την υπόθεση. “Το θύμα έχει κατονομάσει 33 άτομα. Από αυτά, 26 άτομα έχουν συλληφθεί και δύο ανήλικοι κρατούνται”. Η αστυνομία αναζητά τους υπόλοιπους υπόπτους ενώ όσοι έχουν ήδη συλληφθεί θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου.

Οι αρχές αναφέρουν ότι οι ομαδικοί βιασμοί σημειώθηκαν σε διάφορα προάστια του Μουμπάι. Τελικά το βράδυ της Τετάρτης η 15χρονη μετέβη στην αστυνομία για να καταγγείλει τον βιασμό της.

Το κορίτσι νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση σε κρατικό νοσοκομείο. Οι Times of India αναφέρουν ότι εξοργισμένα πλήθη συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα όπου κρατούνται οι ύποπτοι. Η παρουσία της αστυνομίας έξω από το τμήμα είναι ιδιαίτερα ισχυρή.

Οι νόμοι στην Ινδία για τα σεξουαλικά εγκλήματα έγιναν πιο αυστηροί μετά τον ομαδικό βιασμό μιας γυναίκας το 2012 σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί. Ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει σοβαρό και ο αριθμός των αδικημάτων υψηλός. Το 2020 αναφέρθηκαν στην αστυνομία περισσότεροι από 28.000 βιασμοί, δηλαδή σχεδόν 77 βιασμοί την ημέρα.

Ο πραγματικός αριθμός των σεξουαλικών εγκλημάτων στη χώρα είναι πολύ μεγαλύτερος από τον επίσημο καθώς η πλειονότητα των θυμάτων αποφεύγει να ενημερώσει τις αρχές. Ο βιασμός είναι θέμα ταμπού για την ινδική κοινωνία.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρόστιμα 1.480.000 εκατ. ευρώ σε JYSK, Leroy Merlin, Πλαίσιο-Πλασματικές εκπτώσεις

Κακοκαιρία: Στη Θεσσαλία προληπτικά ο Κικίλιας

Έρχονται τα πρώτα καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης «Miss AI»

MyCoast: Η νέα πλατφόρμα καταγγελιών για παραλίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα