ΑΘΗΝΑ
18:05
|
19.04.2024
Τρολάρει το φιάσκο με ένα γκάλοπ στο Twitter για το πώς θα ήταν ο κόσμος σε ένα μέλλον χωρίς τις Big Tech.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη στιγμή που εκατομμύρια χρήστες δυσανασχετούσαν εξαιτίας της κατάρρευσης και της πολύωρης διακοπής των υπηρεσιών του Facebook και των εφαρμογών του Instagram, WhatsApp και Messenger, ο πρώην σύμβουλος της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, αυτοεξόριστος και κατηγορούμενος στη χώρα του για κατασκοπεία, Έντουαρντ Σνόουντεν, διασκέδαζε τρολάροντας τους μεγάλους τεχνολογικούς κολοσσούς στο Twitter. Ο Αμερικανός έκανε ένα δικό του γκάλοπ στο Twitter με το ερώτημα: Πώς θα ήταν ένα μέλλον χωρίς τις Big Tech: Μια νέα χρυσή εποχή ή κατάρρευση;

“Οι κολοσσοί του ίντερνετ σήμερα εξαφανίζονται από το διαδίκτυο και δεν επιστρέφουν ποτέ. Τι θα συμβεί αύριο;”, έγραψε στο Twitter ο Έντουαρντ Σνόουντεν, περίπου πέντε ώρες μετά το μπλακ άουτ του Facebook και των πλατφορμών του. Στο γκάλοπ του Αμερικανού τέσσερις στους πέντε χρήστες απάντησαν ότι το πιο πιθανό είναι να ξημερώσει μια νέα χρυσή εποχή.

Ο Σνόουντεν συνέχισε το τρολάρισμα κάνοντας retweet σε ένα meme που δείχνει τον ήρωα του σύμπαντος της Marvel να αναπαράγει ατάκα από την ταινία “Εκδικητές” για το κρασάρισμα της εταιρείας του Μαρκ Ζούκερμπεργκ: “Τώρα μπορώ να αναπαυθώ εν ειρήνη και να δω τον ήλιο να ανατέλλει σε έναν πιο ευγνώμον σύμπαν”.

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν δεν ήταν ο μόνος που διασκέδασε με την κατάρρευση του Facebook.

Τα hashtags #instagramdown και #facebookdown εκτοξεύτηκαν αμέσως στην πρώτη θέση των παγκόσμιων trends χθες στο Twitter.

Στο μεταξύ σε “εσωτερικό λάθος” παραδέχτηκαν οι τεχνικοί του Μαρκ Ζούκερμπεργκ ότι οφειλόταν τελικά το μεγάλο κρασάρισμα της Δευτέρας 4/10 στις πλατφόρμες των Facebook, WhatsApp και Instagram.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Έρχονται τα πρώτα καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης «Miss AI»

Google: Απέλυσε 28 υπαλλήλους που διαμαρτυρήθηκαν για τη συνεργασία με το Ισραήλ

ΗΠΑ: Ψηφίστηκε ο πρώτος νόμος για τη προστασία δεδομένων εγκεφαλικής δραστηριότητας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα