ΑΘΗΝΑ
11:40
|
19.04.2024
Το Rolling Stone αποκαλύπτει ότι δώρισε 1.300 δολάρια και το οικογενειακό του βαν στη βρετανική πλατφόρμα “Jam for Freedom”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το περιοδικό “Rolling Stone” αποκαλύπτει ότι ο Έρικ Κλάπτον βρίσκεται πίσω από τη χρηματοδότηση μιας μικρής μπάντας αντιεμβολιαστών, η οποία αναζητά χορηγούς μέσω της πλατφόρμας GoFundMe στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό, ο Βρετανός γερόλυκος της ροκ δώρισε περισσότερα από 1.300 δολάρια στο γκρουπ “Jam for Freedom” και τους χάρισε το οικογενειακό του βαν για τις περιοδείες τους.

Εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο Έρικ Κλάπτον μαζί με τον Βαν Μόρισον έχουν ταχθεί ανοικτά κατά των παρατεταμένων περιοριστικών μέτρων για τη μη διάδοση του νέου κορονοϊού και του αποκλεισμού των μη εμβολιασμένων από διάφορες δραστηριότητες του δημόσιου βίου.

Το “Jam for Freedom” είναι μια μπάντα και πλατφόρμα που απευθύνει ανοικτό κάλεσμα σε ερασιτέχνες μουσικούς να διοργανώνουν συναυλίες σε δημόσιους χώρους για όλους – εμβολιασμένους και μη. Η πλατφόρμα αυτή κηρύσσει στην ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο: “Στα δικά μας δεν θα χρειαστείτε ποτέ κανένα υγειονομικό πιστοποιητικό, κανέναν υποχρεωτικό ιατρικό τεστ”. Σύμφωνα με το Rolling Stone εμφανίστηκε ως πλατφόρμα για ερασιτέχνες μουσικούς λίγο μετά την έναρξη της πανδημίας. Τάσσεται ανοικτά κατά των εμβολιασμών χαρακτηρίζοντας “δηλητήριο” τα εμβόλια όλων των φαρμακευτικών εταιρειών.

Τον Ιούλιο ο Έρικ Κλάπτον ανακοίνωσε ότι σκέφτεται να ακυρώσει όλες τις συναυλίες του στη Βρετανία αν υπάρξουν διακρίσεις σε βάρος των ανεμβολίαστων.  “Δεν θα ανέβω σε μια σκηνή που διαχωρίζει το κοινό και κάνει διακρίσεις σε βάρος μιας ομάδας ανθρώπων. Αν δεν υπάρξει μια πρόβλεψη για τη συμμετοχή όλων των ανθρώπων, διατηρώ το δικαίωμά μου να ακυρώσω τις συναυλίες μου”, είπε τότε χαρακτηριστικά.

Ο διάσημος τραγουδιστής είχε επίσης περιγράψει την προσωπική του εμπειρία με το εμβόλιο της AstraZeneca, την οποία ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει “καταστροφική”. Πολλοί ήταν εκείνοι που τότε κατηγόρησαν τον Κλάπτον για προπαγάνδα κατά των εμβολίων και της επιστήμης. Κατηγορίες στις οποίες ο ίδιος, αν κρίνει κανείς από το νέο τραγούδι το οποίο ο Κλάπτον κυκλοφόρησε πριν δύο μήνες, δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία…

Στο ρεφρέν του νέου του τραγουδιού με τίτλο “This gotta stop” (Αυτό πρέπει να σταματήσει) λέει:

This has gotta stop
Enough is enough
I can’t take this BS any longer

It’s gone far enough
If you wanna claim my soul
You’ll have to come and break down this door

Σε ελεύθερη μετάφραση…

Αυτό πρέπει να σταματήσει
Φτάνει αρκετά 
Δεν αντέχω άλλο αυτές τις αηδίες
Έχει τραβήξει πολύ 
Αν θέλετε να διεκδικήσετε την ψυχή μου 
Θα πρέπει να έρθετε και να σπάσετε αυτήν την πόρτα

Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε κυκλοφορήσει σε συνεργασία με τον Βαν Μόρισον ένα ακόμη τραγούδι διαμαρτυρίας με τίτλο “Stand and Deliver”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Εγκαινιάστηκε το περίπτερο της Ελλάδας στην 60η Μπιενάλε Βενετίας

Εδιναν νερό με αρσενικό για χρόνια στους κατοίκους πόλης του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ

Προσφυγή στο ΣτΕ για την κατάργηση των απογευματινών χειρουργείων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα