ΑΘΗΝΑ
16:38
|
19.04.2024
Λίγο μετά την ανακοίνωση του Ζούκερμπεργκ ότι η εταιρεία του θα αλλάξει το όνομά της σε meta, Κινέζοι υπέβαλαν αίτηση για το εμπορικό σήμα "MetaApp".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ότι αλλάζει το όνομα της εταιρείας του -στην οποία ανήκουν μεταξύ άλλων το Facebook, το Instagram και το WhatsApp- σε Meta, λέγοντας ότι ταιριάζει καλύτερα στο όραμά του για το “ενσαρκωμένο (embodied) διαδίκτυο”.

Και ενώ οι Αμερικανοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χλεύαζαν την αλλαγή του ονόματος, ο τεχνολογικός κολοσσός Baidu Online Network Technology Company κατέθεσε στις κινεζικές αρχές αίτηση εμπορικού σήματος για το “MetaApp”, μετέδωσε την Τρίτη το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας Xinhua, επικαλούμενο στοιχεία της πλατφόρμας δεδομένων Tianyan.

Η εταιρεία με έδρα το Πεκίνο λειτουργεί τη δεύτερη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο μετά τη Google, καθώς και υπηρεσίες cloud, ειδήσεις, μουσική, διαφήμιση, επαυξημένη πραγματικότητα, και μια υπηρεσία ψηφιακού βοηθού. Ωστόσο, μπορεί να είναι πολύ αργά για το παιχνίδι του “meta”, καθώς υπάρχει ήδη μια κινεζική εταιρεία με την ονομασία MetaApp – μια εταιρεία ανάπτυξης sandbox που εδρεύει επίσης στο Πεκίνο και ειδικεύεται σε παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα για το λειτουργικό σύστημα Android της Google.

Εν τω μεταξύ, η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει το δικό της “metaverse” το 2022, στο οποίο οι εταιρικοί χρήστες θα μπορούν να μοιράζονται λογιστικά φύλλα του Excel και παρουσιάσεις του PowerPoint σε εικονικό περιβάλλον τα είδη των εικονικών περιβαλλόντων για τα οποία ο Ζούκεμπεργκ έπλεξε το εγκώμιο του στη βιντεοσκοπημένη εναρκτήρια ομιλία του.

Πηγή: Russia today

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Έρχονται τα πρώτα καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης «Miss AI»

Google: Απέλυσε 28 υπαλλήλους που διαμαρτυρήθηκαν για τη συνεργασία με το Ισραήλ

ΗΠΑ: Ψηφίστηκε ο πρώτος νόμος για τη προστασία δεδομένων εγκεφαλικής δραστηριότητας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα