ΑΘΗΝΑ
18:44
|
26.04.2024
Εγκληματική οργάνωση πίσω από την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού στην Καρδίτσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην άσκηση ποινικής δίωξης για εγκληματική οργάνωση και σειρά άλλων αδικημάτων προχώρησε η εισαγγελία της Καρδίτσας σε βάρος 48 ατόμων για την υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας.

Πρόκειται για την ποινική δίωξη για το θέμα, που απασχόλησε έντονα τις διωκτικές αρχές το προηγούμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα. Τα κακουργήματα αφορούν το στενό πυρήνα της «οργάνωσης», περίπου 4 με 5 άτομα σύμφωνα με πληροφορίες, και περιλαμβάνουν ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματική οργάνωση και δωροληψία. Το πλημμελήματα αφορούν σε αδικήματα, όπως η δωροδοκία, η συνέργεια σε δωροδοκία, ψευδή βεβαίωση, χρήση ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφία.

Ο φάκελος της  υπόθεσης, μετά την απαγγελία κατηγοριών, διαβιβάστηκε σε τακτικό ανακριτή στο Πρωτοδικείο της Καρδίτσας, ενώπιον του οποίου θα κληθούν να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα που τους αποδίδονται.

Η εισαγγελική έρευνα για την εν λόγω υπόθεση είχε ξεκινήσει μετά την αποκάλυψη ότι 44χρονη υπάλληλος στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας είχε χορηγήσει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε περισσότερες από 34 περιπτώσεις πολιτών.

Αντίστοιχες έρευνες για την έκδοση και χρήση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης συνεχίζεται και σε άλλες πόλεις της χώρας, έπειτα από την παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, που δόθηκε αμέσως μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης στο κέντρο υγείας του Παλαμά Καρδίτσας, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δολοφονία στου Ρέντη: Ελεύθεροι οι 7 κατηγορούμενοι

Meteo: Βίντεο timelapse με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

Απόλυση τεμπέληδων δικαστών από το Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα