ΑΘΗΝΑ
10:39
|
25.04.2024
Για την αρπαγή του διευθυντή Γυμνασίου στην Πιερία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την προφυλάκιση τριών από τους έντεκα κατηγορούμενους για την αρπαγή του διευθυντή Γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας, αποφάσισαν αργά χθες το βράδυ, μετά από μαραθώνια 10ωρη διαδικασία, ανακριτής και εισαγγελέας. Οι υπόλοιποι οκτώ κατηγορούμενοι για την υπόθεση αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και, κατά περίπτωση, με χρηματική εγγύηση.

Και οι έντεκα, εννέα άνδρες και δύο γυναίκες, εκτός από την αρπαγή από κοινού, διώκονται για τα πλημμελήματα της συμμορίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών. Κατά περίπτωση, διώκονται – επιπλέον – για απλή σωματική βλάβη, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων (όλα σε βαθμό πλημμελήματος).

Στις απολογίες τους, τα μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» προσπάθησαν να δώσουν εξηγήσεις για το πρωτοφανές επεισόδιο της περασμένης Παρασκευής, όταν πέρασαν χειροπέδες στον διευθυντή του σχολείου την ώρα που εκείνος προσερχόταν στο σχολείο και δια της βίας τον οδήγησαν στο κοντινό αστυνομικό τμήμα όπου και συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους βαρύνουν και ισχυρίστηκαν ότι πρόθεσή τους ήταν να διαμαρτυρηθούν για τα υγειονομικά μέτρα στα σχολεία, ενώ φέρονται να αρνήθηκαν και την όποια ένταξή τους σε ομάδα.

Να σημειωθεί πως στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης μπήκε, μετά τα γεγονότα της Πιερίας,  η δράση της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και εκτός Πιερίας.

Συγκεκριμένα, με παραγγελία της η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, ζητά να ερευνηθεί αν η δράση των ομάδων αυτών έχει επεκταθεί και σε περιοχές της Αθήνας και αν διαπράττονται αδικήματα όπως διέγερση σε ανυπακοή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Επείγουσα έρευνα παρήγγειλε και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα