ΑΘΗΝΑ
04:11
|
24.04.2024
Όταν ψεύδεσαι ή αδυνατείς να μαζέψεις την κυβέρνησή σου εν μέσω πανδημικής κρίσης και με σχεδόν 20.000 νεκρούς τα μαζεύεις και φεύγεις για λόγους ευθιξίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το πράγμα είναι απλό: ένας από τους λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταρρεύσει εκλογικώς συνίστατο στον κυνισμό -και φυσικά στην αποτυχία- της διαχείρισης της υπόθεσης στο Μάτι. Η εικόνα του Αλέξη Τσίπρα, να κάνει ότι δεν γνώριζε για νεκρούς υπήρξε καταλυτική ως προς την αποδόμησή του.

Το αυτό λαμβάνει χώρα με τα τεκταινόμενα ως προς την έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα. Δεν έχει πολλή σημασία αν η έκθεση λέει κάτι συγκλονιστικό. Σημασία έχει ότι πιστοποιεί τις θανατηφόρες επιπτώσεις της αδυναμίας του ΕΣΥ να διαθέσει επαρκή αριθμών κλινών ΜΕΘ -ας μας επιτραπεί να συμπληρώσουμε και επαρκώς στελεχωμένων- ενώ παραλλήλως η κυβέρνηση αρνείται να στρατεύσει τον ιδιωτικό τομέα και να ενισχύσει την α’ βάθμια υγεία, δύο ολόκληρα χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Ακόμα χειρότερα, η κυβέρνηση και ειδικότερα ο Πρωθυπουργός συνελήφθη να ψεύδεται περί της ανυπαρξίας τέτοιων στοιχείων, δεδομένου ότι ο κος Λύτρας δηλώνει ότι έχει παραδώσει την έκθεση σε ανώτατο επίπεδο εγκαίρως. Εκτός και αν, το επιτελικό κράτος απέκρυψε από τον Πρωθυπουργό την εν λόγω έκθεση ή διαθέτει άλλη «ανώτατη» αρχή, διαφορετική από τον Πρωθυπουργό, οπότε ίσως πρέπει να ενημερωθούμε για το ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο.

Όταν ψεύδεσαι ή αδυνατείς να μαζέψεις την κυβέρνησή σου εν μέσω πανδημικής κρίσης και με σχεδόν 20.000 νεκρούς τα μαζεύεις και φεύγεις για λόγους ευθιξίας.

Φυσικά, τα ΜΜΕ της ολιγαρχίας προβάλλουν την Παναγιωτοπουλιάδα και την απάντηση Μαγιορκίνη-Γκάγκα επί της έκθεσης, άνευ της ίδιας της έκθεσης Τσιόδρα-Λύτρα. Είναι προφανές ότι θεωρούν ότι είμαστε παντελώς ηλίθιοι για πολλοστή φορά. Έχουν και τους κολαούζους τους στο ΚΙΝΑΛ, οι οποίοι θίχτηκαν με τη φράση του Κουρουπλή στη Βουλή αλλά όχι με τα ψέματα του Πρωθυπουργού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα γλιτώσει εύκολα από την υπόθεση αυτή. Δεν θα γλιτώσει εύκολα από τα χατίρια στους κλινικάρχες, από την ταξική αντιμετώπιση της πανδημίας, από τις αποκρύψεις και από τα ψέματα την ώρα που κόσμος πεθαίνει. Το ελάχιστο ένστικτο επιβίωσης επιβάλλει τουλάχιστον να αποδώσει ευθύνη σε εκείνους που -υποτίθεται ότι- τον εξέθεσαν στη Βουλή. Για τη γενναιότητα της παραίτησης μπροστά στο ψέμα, ούτε λόγος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα