ΑΘΗΝΑ
09:49
|
08.08.2022
Πνίγηκαν άνθρωποι από την κακή ροή οξυγόνου, υποστήριξε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία ημέρα μετά τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ , λόγω του χαρακτηρισμού «δολοφόνοι» που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μίλησε σήμερα το πρωί στο OPEN για όσα συνέβησαν χθες.

«Το επίδικο τώρα δεν είμαι εγώ, ούτε αυτά που είπα και που ενδεχομένως παρερμηνεύτηκαν. Το επίδικο αυτή τη στιγμή είναι πως υπάρχει μια έκθεση που δεν αμφισβητείται, και δεν τολμάει κανείς να την αμφισβητήσει γιατί είναι δημοσιευμένη σε επιστημονικά περιοδικά και φέρει την υπογραφή του συμβούλου του πρωθυπουργού Σωτήρη Τσιόδρα και του Θεόδωρου Λύτρα»

«Το συμπέρασμα της έκθεσης είναι ότι χάθηκαν άδικα τουλάχιστον 7.500 άνθρωποι», τόνισε ο, ανεξάρτητος πλέον, βουλευτής.

«Βεβαίως το εμβόλιο πρέπει να γίνει, είναι απαραίτητο και χρήσιμο. Δεν φτάνει όμως. Όπως έχει αρθρογραφήσει πολλές φορές ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, παράλληλα με το εμβόλιο χρειάζεται και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και βεβαίως η προσοχή όλων μας», πρόσθεσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό «δολοφονίες» που χρησιμοποίησε χθες στη Βουλή και ξεσήκωσε σάλο, ο πρώην υπουργός Υγείας ανέφερε: «Όταν μέσα σε ένα νοσοκομείο ανατίθεται η ευθύνη να φροντίζουν ανθρώπους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με ΜΕΘ, ξέρετε τι συνέβη; Πνίγηκαν από την κακή ροή οξυγόνου. Πνιγόντουσαν οι άνθρωποι μέσα στα νοσοκομεία. Αν αυτό δεν είναι δολοφονία; Το λέω εγώ! Ας πάει στον εισαγγελέα» είπε.

«Ήξερε ή δεν ήξερε ο πρωθυπουργός;» αναρωτήθηκε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σχετικά με τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα.

Όσο αφορά στη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κουρουμπλής είπε: «Είναι δικαίωμα του αρχηγού. Δεν ήρθα εδώ για να κλαψουρίσω επειδή με διέγραψε ο κ. Τσίπρας. Η δική μου υπόθεση είναι παρωνυχίδα μπροστά σ’ αυτά που συμβαίνουν μέσα στα νοσοκομεία και την κοινωνία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καπραβέλος: Τριπλάσιοι οι θάνατοι από κορονοϊό σε σχέση με τον περσινό Ιούλιο

8 Αυγούστου 1974: «Καλησπέρα… Παραιτούμαι»

Ο Γκουστάβο Πέτρο ορκίστηκε πρόεδρος της Κολομβίας

Απολογείται σήμερα ο 21χρονος για τη δολοφονία της Νικολέτας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα