ΑΘΗΝΑ
04:04
|
19.05.2024
Πληθαίνουν τα επεισόδια με μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πληθαίνουν τα επεισόδια με μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», μετά την αρπαγή διευθυντή σχολείου στην Πιερία προ ολίγων ημερών.

Το τελευταίο κρούσμα καταγράφηκε σε ΚΕΠ στη Θεσσαλονίκη, όπου ένας άνδρας, φερόμενος ως μέλος της ομάδας, απαίτησε να ελέγξει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τα rapid tests των υπαλλήλων αφού πρώτα του αρνήθηκαν την είσοδο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι δεν του επιτράπηκε η είσοδος επειδή δεν είχε κανένα πιστοποιητικό ή αρνητικό τεστ μαζί του, και με το επιχείρημα της «εσχάτης προδοσίας», ο άνδρας φέρεται να παρενόχλησε τους υπαλλήλους, αξιώνοντας να ελέγξει τα πιστοποιητικά τους. Μάλιστα, σε μία προσπάθεια του προϊσταμένου του ΚΕΠ να τον ηρεμήσει του έδειξε το δικό του πιστοποιητικό εμβολιασμού και τα προσωπικά του στοιχεία.

Κατόπιν αυτών ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στον εισαγγελέα πρωτοδικών να παραγγείλει έρευνα για τα αδικήματα της παράνομης βίας, σε απόπειρα και τετελεσμένη, και της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας. 

Η προκαταρκτική έρευνα αναμένεται να διενεργηθεί από την αστυνομία.

Σημειώνεται ότι ήδη σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση για ενδεχόμενη έκνομη δράση της ακροδεξιών αντιλήψεων ομάδας.

Πηγές: Dikastiko.gr, ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα