ΑΘΗΝΑ
03:27
|
20.04.2024
Με αφορμή πέντε αντίστοιχα – σχετικά μεταξύ τους – γεγονότα...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σημείο 1ο: Την πρώτη κιόλας μέρα της λειτουργίας του γερμανόφωνου ρωσικού τηλεοπτικού καναλιού RT DE (προχθές έγινε αυτό), το… «ελεύθερο» και «δημοκρατικό» YouTube κατέβασε τον λογαριασμό του εν λόγω καναλιού, την ώρα μάλιστα που έδινε συνέντευξη η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα. Είναι γνωστή η ιστορία γύρω από τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς που έχει θέσει το γερμανικό κράτος στα ρωσικά ΜΜΕ (έχω αφιερώσει πρόσφατα και σχετικό άρθρο στο ΚΟΣΜΟΔΡΟΜΙΟ), όμως η συγκεκριμένη ενέργεια ήταν, κατά κάποιον τρόπο, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η απάντηση ήρθε αμέσως από τη ρωσική Ρυθμιστική Αρχή Επικοινωνιών, η οποία απαίτησε από την Google LLC (ιδιοκτήτρια εταιρεία του YouTube) την άμεση αποκατάσταση του λογαριασμού του RT DE, ειδάλλως η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα δεχθεί μερική (υπό τη μορφή της επιβράδυνσης του streaming της) ή ολική άρση της δραστηριότητάς της στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Για τη ρωσική Ρυθμιστική Αρχή Επικοινωνιών η συγκεκριμένη ενέργεια «παραβιάζει τις βασικές αρχές της ελεύθερης διάδοσης των πληροφοριών και της απρόσκοπτης πρόσβασης σε αυτές. Η υπηρεσία θεωρεί την ενέργεια αυτή ως πράξη λογοκρισίας, κάτι που απαγορεύεται σύμφωνα με το ρωσικό Σύνταγμα».

Σημείο 2ο: Σε διαφημιστικό κλιπ που ανέβασε ελεύθερα στο ίδιο YouTube η «Υπηρεσία Πληροφοριών» του ουκρανικού νεοναζιστικού τάγματος Azov (το οποίο ακόμη και στις ΗΠΑ θεωρείται ως «τρομοκρατική οργάνωση», ενώ στη Ρωσία είναι απαγορευμένη οργάνωση), καλούνται όσοι «επιθυμούν να σκοτώσουν αυτονομιστές» στην περιοχή του Ντονμπάς, να σπεύσουν να ενταχθούν στις γραμμές του. Το κλιπ συνοδεύει οπτικοακουστικά η φρικιαστική στιγμή της εκτέλεσης από μέλη του Azov ενός κατοίκου του Ντονμπάς με πυροβολισμό εξ επαφής στο κεφάλι.

Σημείο 3ο: Σύμφωνα με μελέτη του πασίγνωστου πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσινγκτον (George Washington) των ΗΠΑ με θέμα τα γεγονότα των τελευταίων ετών στην Ουκρανία, αποκαλύπτεται ότι μέλη των τοπικών νεοναζιστικών οργανώσεων είχαν επανειλημμένες συναντήσεις με πολιτικά και στρατιωτικά πρόσωπα από τις ΗΠΑ που δραστηριοποιούνται στη χώρα αυτή. Και όχι μόνο αυτό: οι παραστρατιωτικές αυτές οργανώσεις διεξήγαγαν επανειλημμένα στρατιωτικές ασκήσεις με τη συμμετοχή και την καθοδήγηση «ειδικών» από τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ!

Σημείο 4ο (απολύτως σχετικό με το προηγούμενο): Η Γενική Συνέλευση των μελών του ΟΗΕ υπερψήφισε χτες (16/12) με 130 ψήφους υπέρ, 2 κατά και 49 αποχές την πρόταση της Ρωσικής Ομοσπονδίας για καταδίκη της ηρωοποίησης του ναζισμού και των ναζιστικών πολιτικών και στρατιωτικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων και των Waffen-SS (οργάνωσης που συμπεριελάμβανε συνεργάτες των Ναζί σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη). Η καταδίκη αφορά επίσης και στη δημιουργία μνημείων για τους «πεσόντες» Ναζί και τους συνεργάτες τους, την απόδοση ονομάτων συνεργατών των SS, της Γκεστάπο κοκ σε οδούς, πλατείες και άλλους δημόσιους χώρους, όπως και στην καταστροφή μνημείων για τους πεσόντες της αντιναζιστικής συμμαχίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι δύο χώρες που καταψήφισαν την πρόταση της Ρωσίας ήταν (μαντεύετε ποιες;)… η Ουκρανία και οι ΗΠΑ!!! Μεταξύ των χωρών που απείχαν από την ψηφοφορία, ήταν σειρά χωρών της ΕΕ (με προεξάρχουσες τις Γερμανία, Γαλλία, Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής – Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία), η Βρετανία, η Γεωργία και η Μολδαβία. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Σημείο 5ο (τελευταίο, αλλ’ ουχί έσχατο): Το Ευρωκοινοβούλιο στις 20/10 του τρέχοντος έτους αποφάσισε να απονείμει το βραβείο «ελευθερίας της σκέψης» που φέρει το όνομα του Σοβιετικού και Ρώσου ακαδημαϊκού Αντρέι Σάχαροφ (γνωστού στην εποχή του για τις αντισοβιετικές του απόψεις) σε ποιον, νομίζετε;;; Μα στον… μεγάλο «μαχητή της ελευθερίας και της δημοκρατίας» (και, στην πραγματικότητα δηλωμένα φασίστα και ρατσιστή, καταδικασμένο όμως στη Ρωσία για οικονομικά εγκλήματα και όχι για την πολιτική του δραστηριότητα) Αλεξέι Ναβάλνι! Δεδομένου ότι ο ίδιος βρίσκεται στη φυλακή, ενώ η σύζυγός του Αναστασία Βασίλιεβα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, λόγω της ανάμιξής της στις οικονομικές «λοβιτούρες» του συμβίου της και αναμένει τη διεξαγωγή της δίκης της, το βραβείο παρέλαβε χτες στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου η κόρη του ζεύγους, μαζί με ένα ωραιότατο «πακετάκι» των 50 χιλιάδων ευρώ, που συνοδεύει το βραβείο. Για να καταλάβει κανείς το πόσο «αντικειμενικές» είναι οι κρίσεις για την απονομή του βραβείου, να σημειώσουμε ότι πέρυσι την ίδια εποχή είχε δοθεί στα μέλη της λεγόμενης «αντιπολίτευσης» της Λευκορωσίας (αυτά που σχεδίαζαν τη… «δημοκρατική» ανατροπή και δολοφονία του εκλεγμένου Προέδρου της χώρας Αλεξάντρ Λουκασένκο) και ένα χρόνο νωρίτερα στον… εξίσου «δημοκράτη» wannabe «Πρόεδρο» της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό (αυτόν που ήθελαν να «φυτέψουν» οι ΗΠΑ, στη χώρα, αφού πρώτα «φυτέψουν» μια σφαίρα στον κρόταφο του εκλεγμένου Προέδρου της χώρας, Νικολάς Μαδούρο).

Όπως λέει και το παλιό ρητό, «τόση δημοκρατία είχαμε να δούμε από τον καιρό της χούντας»… Τα ίδια τα γεγονότα σχολιάζουν τον εαυτό τους και κάθε δική μας παρέμβαση καθίσταται περιττή…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Γλωσσική δικτατορία» στη σύγχρονη Ουκρανία: Το «απαρτχάιντ» κατά της ρωσικής γλώσσας σήμερα

Όχι σε βάρος των υπολοίπων εθνών, αλλά δίπλα τους και με σεβασμό σε όλες τις ιστορικές, πολιτιστικές και γλωσσικές ταυτότητες του πολυεθνικού λαού της περιοχής.
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα