ΑΘΗΝΑ
06:47
|
25.04.2024
Σύμφωνα με αναφορές, την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση Αλ Σαμπάαμπ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα μετά από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου, με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας να κάνει λόγο για «απροσδιόριστο αριθμό απωλειών».

«Το παγιδευμένο όχημα είχε στόχο μια αυτοκινητοπομπή στην οποία συμμετείχαν και θωρακισμένα αυτοκίνητα σε κεντρική οδό της πόλης» που οδηγεί στο κύριο διεθνές αεροδρόμιο, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας ασθενοφόρων της πόλης στο πρακτορείο Reuters, με τον ίδιο να δηλώνει άγνοια για το τι και ποιους μετέφερε η συγκεκριμένη αυτοκινητοπομπή.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, η έκρηξη προκάλεσε φθορές στους τοίχους και την οροφή τζαμιού στο οποίο εκείνη την ώρα προσεύχονταν κόσμος. «Όταν βγήκα από το τζαμί, είδα παλιά σπίτια να καταρρέουν, και ανθρώπινα μέλη διάσπαρτα στο δρόμο» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

Ο ιδρυτής της ημι-δημόσιας υπηρεσίας ασθενοφόρων δήλωσε μέσω twitter «βαθιά λυπημένος για την απώλεια ζωής και τους τραυματισμούς».

Σύμφωνα με αναφορές της Deutsche Welle, την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση Αλ Σαμπάαμπ, λέγοντας ότι είχε στόχο «ξένους αξιωματικούς». 

Η ομάδα, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, ήλεγχε την πρωτεύουσα μέχρι το 2011, όταν εκδιώχθηκε από τα στρατεύματα της AMISOM, αλλά εξακολουθεί να κατέχει εδάφη στην ύπαιθρο και εξαπολύει συχνές επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών και πολιτικών στόχων στο Μογκαντίσου και αλλού.

Η έκρηξη της Τετάρτης σημειώθηκε λίγες ημέρες αφότου οι Σομαλοί ηγέτες συμφώνησαν σε ένα νέο χρονοδιάγραμμα για τις εκλογές που καθυστερούσαν πολύ.

Με πληροφορίες από Al Jazeera, Deutsche Welle

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα