ΑΘΗΝΑ
02:53
|
27.04.2024
Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η κατάσταση στο Λουγκάνσκ, ενώ 40.000 κάτοικοι του Ντονμπάς έχουν ήδη καταφτάσει στο Ροστόφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο πολίτες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR) έχασαν τη ζωή τους σε μια προσπάθεια των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, να διεισδύσουν κοντά στο χωριό Πιονερσκόγιε, 7 χλμ. από τα σύνορα με τη Ρωσία, ανακοίνωσε την Κυριακή η Λαϊκή Πολιτοφυλακή του LPR.

«Ως αποτέλεσμα της επίθεσης των μαχητών του Κιέβου, δύο άμαχοι σκοτώθηκαν και 5 κτήρια κατοικιών καταστράφηκαν», η αναφορά της έκθεσης.

Γενική κινητοποίηση σε Λουγκάνσκ-Ντονιέτσκ: Έκρυθμη κατάσταση στο Ντονμπάς

Το τμήμα άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ διευκρίνισε, ότι το πρωί της Κυριακής, ουκρανικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από πυροβολικό, διέσχισαν τον ποταμό Seversky Donets και προσπάθησαν να επιτεθούν στις θέσεις της λαϊκής πολιτοφυλακής. “Οι υπερασπιστές μας απέκρουσαν την επίθεση και απώθησαν τον εχθρό πίσω στις θέσεις που κατείχαν προηγουμένως. Δεν υπήρξαν απώλειες μεταξύ του προσωπικού“, ανέφερε η έκθεση.

Η κατάσταση κατά μήκος της γραμμής επαφής στην ανατολική Ουκρανία χειροτέρεψε το πρωί της 17ης Φεβρουαρίου.

Οι Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ και του Ντονιέτσκ ανέφεραν μερικούς από τους πιο έντονους βομβαρδισμούς από τις δυνάμεις του Κιέβου τους τελευταίους μήνες, ενώ περισσότεροι από 40.000 κάτοικοι έχουν ήδη φτάσει στην περιοχή του Ροστόφ στα νότια της Ρωσίας, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Υπουργείου Έκτακτης Ανάγκης της Ρωσίας Αλεξάντερ Τσουπριγιάν.

Διαρκής κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας με πληροφορίες για νέα μέτωπα

Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία έφτασαν στη Ρωσία. Τώρα έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή του Ροστόφ σε προσωρινά καταλύματα“.

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα