ΑΘΗΝΑ
01:28
|
20.04.2024
Φόβοι για νέα κλιμάκωση της βίας μετά την αιματηρή επίθεση στο κέντρο του Τελ Αβίβ. Ήδη ένας Παλαιστίνιος νεκρός και 13 τραυματίες στην Τζενίν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας του θα έχουν «πλήρη ελευθερία δράσης» μετά την αιματηρή επίθεση στο κέντρο του Τελ Αβίβ που στοίχισε τη ζωή τριών Ισραηλινών.

Οι δύο Ισραηλινοί σκοτώθηκαν όταν ένας Παλαιστίνιος άνοιξε πυρ σε μπαρ σε ένα από τους πολυσύχναστους δρόμους του Τελ Αβίβ το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Ο τρίτος υπέκυψε στα τραύματά του χθες Παρασκευή.

«Δεν υπάρχουν και δεν θα υπάρχουν όρια σε αυτόν τον πόλεμο», είπε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ από το Τελ Αβίβ και πρόσθεσε, «παραχωρούμε πλήρη ελευθερία δράσης στον στρατό, την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας Σιν Μπετ (Shin Bet) και σε όλες τις δυνάμεις ασφαλείας προκείμενου να νικήσουν την τρομοκρατία», πρόσθεσε. «Κάθε δολοφόνος γνωρίζει ότι θα τον βρούμε, όποιος βοηθά έναν τρομοκράτη οφείλει να γνωρίζει ότι θα πληρώσει ακριβά αυτό το τίμημα», τόνισε ο Ναφτάλι Μπένετ.

Το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής ανακοίνωσε σήμερα το πρωί (9/4) ότι ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και 13 τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυρών με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, καταδίκασε «τη δολοφονία αμάχων Ισραηλινών» και προειδοποίησε ότι «το μόνο που καταφέρνουν οι θάνατοι Παλαιστίνιων και Ισραηλινών αμάχων είναι να οδηγούν σε περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης». Ωστόσο, η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, διαχώρισε τη θέση της από τον Αμπάς.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, καταδίκασε την επίθεση στο Τελ Αβίβ προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον στέκεται δίπλα στο Ισραήλ «μπροστά στο πρόσωπο της παράλογης τρομοκρατίας και βίας».

Στο μεταξύ σάλο έχει προκαλέσει στο Ισραήλ η απευθείας μετάδοση της καταδίωξης του δράστη της αιματηρής επίθεσης στο Τελ Αβίβ.

Αξιωματούχοι της ισραηλινής αστυνομίας, του στρατού και της υπηρεσίας Shin Bet, κατηγόρησαν τους δημοσιογράφους τηλεοπτικών καναλιών ότι μετέτρεψαν σε ριάλιτι σόου το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσαν κατά του 28χρονου Παλαιστίνιου δράστη της επίθεσης στο Τελ Αβίβ δίνοντας «πολύτιμες πληροφορίες στον εχθρό».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα