ΑΘΗΝΑ
05:51
|
28.04.2024
Βλέπουν σαν στόχο τη δημιουργία μίας ρωσικής «πλατφόρμας για μελλοντικές επιθέσεις» στην ευρύτερη περιοχή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η σημερινή ανάλυση των βρετανικών Φαϊνάνσιαλ Τάιμς επιχειρεί να εντοπίσει και να αποσαφηνίσει τους απώτερους στόχους του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία μετά από περίπου δύο μήνες πολεμικές επιχειρήσεις, εκτιμώντας τελικά πως μεταξύ των στόχων του είναι ο τερματισμός της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.

Ο αρθρογράφος Max Seddon εκτιμά πως ο Ρώσος ηγέτης είναι έτοιμος για παρατεταμένη σύγκρουση, που θα επεκτείνεται πέρα από τον στόχο της «απελευθέρωσης» του Ντονμπάς, προκειμένου να ελέγξει όλη τη νοτιοανατολική Ουκρανία ώστε να απομονώσει τη χώρα από τη Μαύρη Θάλασσα «και να δημιουργήσει μία πλατφόρμα για μελλοντικές επιθέσεις». Ο ίδιος αναλυτής επιχειρεί να κατανοήσει την στρατηγική του Πούτιν μέσα από το αγαπημένο του άθλημα, το τζούντο, αναφέροντας πως είναι «τακτικιστής» με αντίληψη στρατηγικής «τζουντόκα». Ο αναλυτής επικαλούμενος τις θέσεις ορισμένων διπλωματών που επιχείρησαν μία μεσολάβηση μεταξύ Μόσχας-Κιέβου αναφέρει πως κατά τη γνώμη τους ο Πούτιν επιθυμεί «να κάνει προσποίηση και μετά να σε πετάξει πίσω από τον ώμο του». Οι ίδιοι ισχυρίζονται πως ο Πούτιν «δεν είναι λογικός, έχει μια διαστρεβλωμένη εικόνα του κόσμου στο μυαλό του […] και τα σενάρια έχουν αλλάξει».

Μεταξύ άλλων ο αρθρογράφος επικαλείται δηλώσεις του  ανεξάρτητου στρατιωτικού αναλυτή Πάβελ Λουζίν που υποστηρίζει πως όσα γίνονται στα πεδία συγκρούσεων «δεν μεταδίδονται όπως ακριβώς συμβαίνουν». Εκτιμά έτσι πως αυτό μπορεί «να σταθεί εμπόδιο στην επίθεση της Ρωσίας και να την αναγκάσει να διακόψει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις κάποια στιγμή μέσα στον επόμενο μήνα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα