ΑΘΗΝΑ
10:29
|
25.04.2024
Τρίτο περιστατικό μαζικής ένοπλης βίας μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άνδρας οπλισμένος με τουφέκι και πιστόλι, ηλικίας μεταξύ 35 και 40 ετών, εισέβαλε σε νοσοκομείο στην Τάσλα της Οκλαχόμα χθες Τετάρτη, λίγο μετά τις 4:50 μ.μ. τοπική ώρα, και σκότωσε τέσσερα άτομα.

Ο ένοπλος είναι επίσης νεκρός, με τις αρχές να πιστεύουν ότι αυτοπυροβολήθηκε δήλωσε δήλωσε ο αναπληρωτής αρχηγός του αστυνομικού τμήματος της Τάλσα, Έρικ Νταλγκλέις, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης, αν και κανείς δεν φέρει απειλητικούς για τη ζωή του τραυματισμούς, δήλωσε στο CNN ο αρχηγός της αστυνομίας, Ρίτσαρντ Μούλενμπεργκ, το βράδυ της Τετάρτης.

Στο κτίριο βρίσκονται γραφεία γιατρών και το ορθοπεδικό τμήμα του νοσοκομείου. Τα θύματα ήταν εργαζόμενοι και ασθενείς, εκτιμά η αστυνομία.

Ιδιαίτερες ήταν από τους υπεύθυνους αξιωματικούς οι αναφορές για την γρήγορη ανταπόκριση της αστυνομίας στην κλήση να επέμβει. Αστυνομικοί έφθασαν στον χώρο του νοσοκομείου Σεντ Φράνσις τρία λεπτά αφού έλαβαν κλήση για επεισόδιο με πυρά και ακολούθησαν τον ήχο των πυροβολισμών ως τον δεύτερο όροφο του κτιρίου Νάταλι, διευκρίνισε ο υπαρχηγός της αστυνομίας στην Τάλσα, ο Έρικ Νταλγκλίς, μιλώντας σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι εντόπισαν θύματα και τον ύποπτο πέντε λεπτά αργότερα.

«Είναι ένα φρικτό, τραγικό γεγονός», είπε ο αρχηγός του αστυνομικού τμήματος της περιοχής. «Είμαι πολύ, πολύ περήφανος για τους αξιωματικούς που έφτασαν εκεί τόσο γρήγορα, προλαβαίνοντας ώστε να μην χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι άνθρωποι».

Ο τρόπος που αντιδρά η αμερικανική αστυνομία στα συμβάντα του είδους μπήκε στο μικροσκόπιο μετά το πρόσφατο μακελειό σε σχολείο στην πόλη Ουβάλντε της πολιτείας Τέξας, όπου 18χρονος σκότωσε 19 μικρούς μαθητές και μικρές μαθήτριες και δύο δασκάλες προτού σκοτωθεί και ο ίδιος από πυρά ομάδας επέμβασης της συνοριοφυλακής, σχεδόν μία ώρα αφού άρχισε να εκτυλίσσεται η τραγωδία.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους αν οι αστυνομικοί έκαναν νέα εκπαίδευση, ή αν είχαν στο μυαλό τους τι συνέβη στην Ουβάλντε, ο κ. Νταλγκλίς περιορίστηκε να πει «νομίζω πως αυτό είναι ακόμα νωπό στα μυαλά των πάντων».

Του τραγικού συμβάντος στην Ουβάλντε είχε προηγηθεί κατά λίγες ημέρες ρατσιστική επίθεση ενόπλου σε τρία σούπερ μάρκετ στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης με αποτέλεσμα 10 νεκρούς.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για την επίθεση και προσέφερε την υποστήριξή του σε τοπικούς και πολιτειακούς αξιωματούχους.

Με πληροφορίες από CNN

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα