ΑΘΗΝΑ
13:33
|
25.04.2024
Σήμερα εκδικάζεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει τα πέντε σωματεία της ΛΑΡΚΟ με την οποία αμφισβητούν τη νομιμότητα της διαδικασίας των ομαδικών απολύσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σήμερα εκδικάζεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει τα πέντε σωματεία της ΛΑΡΚΟ με την οποία αμφισβητούν τη νομιμότητα της διαδικασίας των ομαδικών απολύσεων. Έξω από το Πρωτοδικείο Αθηνών βρίσκονται τα σωματεία και εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, περιμένοντας να ξεκινήσει η διαδικασία.

Με βάση την απόφαση της τελευταίας γενικής συνέλευσης, το Σωματείο στο εργοστάσιο της Λάρυμνας επιδίωξε συνάντηση με την ειδική εκκαθάριση, ζητώντας γραπτή απάντηση επί της πρότασης και των θέσεων που είχαν υποβάλει οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους στο πλαίσιο της διαβούλευσης και με την οποία διασφαλίζεται η συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων.

Ωστόσο, το μόνο που έλαβαν από την ειδική εκκαθάριση, ήταν ένα κείμενο το οποίο αναφέρει τα όσα περιλαμβάνει η τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση και με την οποία ανοίγει ο δρόμος για τις απολύσεις όλων των εργαζομένων και το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ. Δεν περιλαμβάνει δηλαδή τίποτα καινούργιο, καμία δέσμευση ή υπόσχεση για κάτι περισσότερο από αυτά που περιλαμβάνει η κυβερνητική τροπολογία.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων θα επιμείνουν στο αίτημά τους, ενώ από την πλευρά της ειδικής διαχείρισης θεωρείται βέβαιο ότι θα προβληθεί η ψήφιση της διάταξης που την εξουσιοδοτεί να απολύσει άμεσα όλους τους εργαζόμενους για να υποστηριχτεί ότι τα ασφαλιστικά μέτρα δεν έχουν πια νόημα.

Τα μεν σωματεία με αποφάσεις των διοικήσεων και των συνελεύσεών τους επιμένουν στο αίτημα για ακύρωση των απολύσεων, η δε ειδική διαχείριση της ΛΑΡΚΟ υπόσχεται μικροβελτιώσεις στα ποσά των αποζημιώσεων που θα καταβληθούν στους 1.060 εργαζόμενους της εταιρείας καθώς και την επαναπρόσληψη του συνόλου τους με μηνιαίες και δίμηνες συμβάσεις για διάστημα μέχρι πέντε μηνών, στη διάρκεια του οποίου ελπίζεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί πώλησης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

Από την απόφαση του δικαστηρίου θα εξαρτηθεί αν ο ειδικός διαχειριστής θα προχωρήσει σε απολύσεις ακόμη και από τη Δευτέρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκίνησε η δίκη 3 χρόνια μετά τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Celebrities στα εστιατόρια

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα