ΑΘΗΝΑ
19:15
|
25.04.2024
Η συγκέντρωση και η μοτοπορεία έχει οριστεί για τις 12.30 στο Πεδίον του Άρεως.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πραγματοποίηση 4ωρης προειδοποιητικής στάσης εργασίας από τις 12.00 ως τις 16.00 σήμερα Παρασκευή 17/6/2022, στο Πεδίον Άρεως και μοτοπορεία αποφάσισε το σωματείο εργαζομένων στην efood Αττικής.

Αφορμή για την προειδοποιητική κινητοποίηση προκαλεί η επιλογή της εταιρείας να αλλάξει τον τρόπο διαμόρφωσης του εργασιακού προγράμματος.

Η διοίκηση της εταιρείας επιλέγει να αλλάξει το πρόγραμμα εργασίας των διανομέων μέσω των area managers αποκλειστικά με βάση τις εταιρικές ανάγκες και όχι των τις ανάγκες των εργαζομένων.

EFOOD | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η απόφαση χαρακτηρίζεται «απαράδεκτη» επειδή δημιουργεί «σοβαρά προβλήματα στους εργαζόμενους διανομείς ιδιαίτερα στους 4ωρους, όπου η συντριπτική τους πλειοψηφία απασχολούνται και σε άλλες εργασίες για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά». Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται:

«Η διαμόρφωση του προγράμματος των 4ωρων από την εταιρεία στην ουσία δημιουργεί αντικειμενικά εμπόδιο στο να απασχολούνται σε άλλη εργασία με αποτέλεσμα να οδηγούνται οι διανομείς στην επιλογή της αναγκαστικής παραίτησης από τη μία ή την άλλη εργασία, ή στην επιλογή του μοντέλου freelancer το οποίο είναι στρατηγική επιλογή πλέον της εταιρείας για να απαλλαγεί από εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων».

Ως εκ τούτου, το σωματείο εργαζομένων απαιτεί από την εταιρεία :

  • Να ανακαλέσει στην απόφαση για κατάργηση του δικαιώματος των διανομέων να ορίζουν το πρόγραμμα τους.
  • Να επανέλθουν οι προσλήψεις μισθωτών με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με παράλληλη διακοπή νέων συμβάσεων freelancers.
  • Να δοθεί το δικαίωμα σε όσους εργαζόμενους με 4ωροι απασχόληση το επιθυμούν να τροποποιήσουν τη σύμβαση τους σε πλήρους απασχόλησης. 
  • Να συμφωνηθεί βάσει νόμου δίκαιη αποζημίωση καυσίμων σύμφωνα με τα πραγματικά χιλιόμετρα που διανύουμε ανεξαρτητοποιημένη από οποιαδήποτε αξιολόγηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

«Η Ευρώπη το σπίτι μας» μένει χωρίς στέγη σε Ισπανία και Πορτογαλία

Τροχαίο στη Βουλή: Ενοχή του αστυνομικού για τον θάνατο του Λαλαούνη ζητά ο εισαγγελέας

Κέρκυρα: Πέντε χρόνια φυλακή σε τέως εισαγγελέα για χιλιάδες εξαφανισμένες δικογραφίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα