ΑΘΗΝΑ
02:54
|
04.05.2024
Ο πρόεδρος της χώρας ζήτησε επίσης να ενισχυθεί η ανεξάρτητη ικανότητα του στρατού να αντιμετωπίζει πυραυλικές απειλές από τη Βόρεια Κορέα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Γιουν Σουκ-γέολ, διέταξε σήμερα την επικαιροποίηση των επιχειρησιακών σχεδίων του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρηνικών και πυραυλικών απειλών της Βόρειας Κορέας.

Ο Γιουν, ο οποίος έχει δεσμευτεί να ενισχύσει τις στρατιωτικές ασκήσεις και τη συνολική ετοιμότητα εναντίον της Βόρειας Κορέας, έδωσε τις οδηγίες στην πρώτη του επίσκεψη σε ένα στρατιωτικό καταφύγιο στην πρωτεύουσα της χώρας, Σεούλ, που θα λειτουργούσε ως διοικητήριο σε περίπτωση πολέμου.

«Πρέπει να προετοιμάσουμε επειγόντως μέτρα για να εγγυηθούμε τη ζωή και την περιουσία του λαού μας, συμπεριλαμβανομένης της επικαιροποίησης των επιχειρησιακών σχεδίων κατά των πυρηνικών και πυραυλικών απειλών της Βόρειας Κορέας που γίνονται πραγματικότητα», δήλωσε ο Γιουν σε στρατιωτικούς διοικητές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

Ο Γιουν ζήτησε να ενισχυθεί η ανεξάρτητη ικανότητα του στρατού να αντιμετωπίζει τους πυραύλους της Βόρειας Κορέας καθώς και η «εκτεταμένη αποτροπή» των ΗΠΑ, δηλαδή η δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών να υπερασπιστούν τους συμμάχους τους κάνοντας χρήση του πλήρους οπλοστασίου του, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών τους όπλων.

Διέταξε επίσης τους διοικητές να επιταχύνουν τα σχέδια για τη δημιουργία του λεγόμενου συστήματος «Kill Chain», που έχει σχεδιαστεί ώστε να εξαπολύει προληπτικές επιθέσεις εναντίον των πυραύλων της Βόρειας Κορέας και πιθανώς της ανώτερης ηγεσίας της χώρας εάν εντοπιστεί επικείμενη επίθεση.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ξεκινούν οι μεγάλης κλίμακας κοινές στρατιωτικές ασκήσεις της Νότιας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι ασκήσεις «Ulchi Freedom Shield» θα ολοκληρωθούν την 1η Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνουν την πρώτη εκπαίδευση πεδίου των δύο στρατών από το 2017 μετά την αποκλιμάκωσή των στρατιωτικών ασκήσεων υπό τον προκάτοχο του Γιουν, ο οποίος προσπάθησε να βελτιώσει τις σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα