ΑΘΗΝΑ
13:27
|
07.05.2024
Παρουσιάστηκαν οι επτά αστροναύτες που είναι έτοιμοι να εκπαιδευτούν για να αναχωρήσουν για τη Σελήνη, στο πλαίσιο του αμερικανικού προγράμματος «Άρτεμις».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ομάδα των επτά αστροναυτών που είναι έτοιμοι να εκπαιδευτούν για να αναχωρήσουν για τη Σελήνη, στο πλαίσιο του αμερικανικού προγράμματος «Άρτεμις» παρουσίασαν σήμερα αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA).

Οι υποψήφιοι είναι:

  • Ο Γάλλος Τομάς Πεσκέ, οι Γερμανοί Αλεξάντερ Γκερστ και Ματίας Μάουερ, οι Ιταλοί Λούκα Παρμιτάνο και Σαμάνθα Κριστοφορέτι, ο Δανός Αντρέας Μόγκενσεν και ο Βρετανός Τιμ Πικ.

Όλοι τους έχουν εκτελέσει τουλάχιστον μία αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και όλοι μαζί έχουν μείνει 4,5 χρόνια σε τροχιά συμπληρώνοντας 98 ώρες «διαστημικών περιπάτων.Από τους επτά, μόνο οι τρεις θα επιλεγούν για το Lunar Gateway, τον μελλοντικό διαστημικό σταθμό που θα τεθεί σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι και μόνο ένας θα πατήσει στη Σελήνη, μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

«Είμαστε όλοι τους υποψήφιοι και αυτό που μετράει είναι να πάμε εκεί ως ομάδα. Δείτε, φοράμε όλοι το ίδιο μπλουζάκι» σχολίασε ο Τομάς Πεσκέ που ήταν παρών στην εκδήλωση μαζί με τους Γκερστ, Μάουερ και Παρμιτάνο – όλοι τους φορούσαν μια γαλάζια μπλούζα με τα λογότυπα της ESA και της «Artemis».

Η Σαμάνθα Κριστοφορέτι βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ενώ ο Αντρέας Μόγκενσεν ετοιμάζεται αυτό το διάστημα για μια αποστολή στον ISS.

Ένας Ευρωπαίος στη Σελήνη θα ήταν «πηγή έμπνευσης για την Ευρώπη, μια ισχυρή ένδειξη ότι έχουμε θέση στον διαστημικό κόσμο», σχολίασε ο Πεσκέ, μην κρύβοντας τον ενθουσιασμό του.

«Με έναν Ευρωπαίο στη Σελήνη, ελπίζω ότι η ενωμένη Ευρώπη θα γίνει περισσότερο πραγματική απ’ όσο είναι σήμερα» είπε εξάλλου ο Γερμανός Ματίας Μάουρερ. Η εκπαίδευση των αστροναυτών γίνεται κυρίως στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αστροναυτών στην Κολονία της Γερμανίας, όπου κατασκευάζεται μια προσομοίωση της σεληνιακής επιφάνειας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Ήλιος βίωσε μία από τις μεγαλύτερες εκλάμψεις των τελευταίων δέκα ετών

Νέο υλικό αναπτύχθηκε στη Ρωσία, καλύτερο από το αλουμίνιο. Σε τι διαφέρει;

Τουρκία: Νέα εποχή στις διαστημικές τεχνολογίες

Η Κίνα εκτόξευσε 4 δορυφόρους στο Διάστημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα