ΑΘΗΝΑ
01:53
|
25.04.2024
Οι ασκήσεις θα διεξαχθούν στο βόρεια τμήμα του Ινδικού Ωκεανού, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των Ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των Ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Μοχάμαντ Μπαγκερί, ανακοίνωσε ότι το Ιράν, η Ρωσία και η Κίνα σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν κοινή ναυτική άσκηση αυτό το φθινόπωρο.

Σε παρέλαση των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων σήμερα, ο Μπαγκερί δήλωσε ότι «ασκήσεις με τη συμμετοχή των ναυτικών του Ιράν, της Ρωσίας και της Κίνας θα πραγματοποιηθούν στο βόρειο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού αυτό το φθινόπωρο», όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Mehr. «Το Πακιστάν, το Ομάν και ορισμένες άλλες χώρες πιθανότατα θα συμμετάσχουν επίσης σε αυτές τις δραστηριότητες», πρόσθεσε.

Η τελευταία φορά που οι στρατοί των τριών χωρών συνεργάστηκαν σε κοινές ασκήσεις ήταν κατά τη διάρκεια της άσκησης Vostok-2022 της Ρωσίας, η οποία πραγματοποιήθηκε από την 1η έως την 7η Σεπτεμβρίου. Οι συμμετέχοντες περιελάμβαναν στρατιωτικό προσωπικό από την Κίνα, την Ινδία, τη Λευκορωσία, την Αρμενία, το Καζακστάν, τη Μογγολία, το Τατζικιστάν, το Αζερμπαϊτζάν, την Αλγερία και άλλες χώρες.

Πάνω από 50.000 στρατιώτες και περισσότερες από 5.000 μονάδες όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων 140 αεροσκαφών, 60 πολεμικών πλοίων, σκαφών και σκαφών υποστήριξης συμμετείχαν στις ασκήσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα