ΑΘΗΝΑ
04:05
|
17.05.2024
Το χτύπημα προστίθεται στη λίστα των επιθέσεων που συμβαίνουν πολύ συχνά στην περιοχή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Μπουρκίνα Φάσο ανακοίνωσε το θάνατο 11 στρατιωτών μετά την ένοπλη επίθεση που δέχθηκε κομβόι αποτελούμενο από 150 οχήματα που μετέφερε προμήθειες σε πόλη των βορινών της χώρας. Το κομβόι συνοδευόταν από δυνάμεις του στρατού. Επιπλέον, ανακοινώθηκε πως αγνοούνται 50 πολίτες.

Όπως δήλωσε την Τρίτη η κυβέρνηση, η επίθεση έλαβε χώρα τη Δευτέρα στη Γασκίντε της επαρχίας Σουμ, στην ευρύτερη περιοχή του Σαχέλ. Το χτύπημα προστίθεται στη λίστα των επιθέσεων που συμβαίνουν πολύ συχνά στην περιοχή και αποδίδονται σε ένοπλες ομάδες που συνδέονται με την Αλ-Κάιντα και το ISIL.

Ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης, Λιονέλ Μπίλγκο χαρακτήρισε την επίθεση «δειλή και βάρβαρη». «Έντεκα πτώματα στρατιωτών έχουν βρεθεί» ενώ «περίπου πενήντα άμαχοι αγνοούνται και διεξάγονται έρευνες», ανέφερε.

Σύμφωνα με πηγές του AFP, οι νεκροί μπορεί να ανέρχονται ακόμη και στους 60.

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο απεικονίζει ανθρώπους να προσπαθούν να ανασύρουν αγαθά από φλεγόμενα φορτηγά, ενώ άλλο εικονίζεται πλήθος ανθρώπων να καλωσορίζει τα διασωθέντα φορτηγά που μπόρεσαν να φτάσουν την πόλη Τζιμπό.

(Πληροφορίες: Al-Jazeera)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Εκτροπή κίνησης οχημάτων επί της Αχαρνών, λόγω φωτιάς

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

Αναζητείται η 14χρονη Ισλάμ αλ Τζουμά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα