ΑΘΗΝΑ
22:37
|
06.12.2022
Οι συνήγοροι του υποστηρίζουν ότι πρέπει να του χορηγηθεί ασυλία μετά την πρωθυπουργοποίησή του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν για την υπόθεση της δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι υποστηρίζουν ότι πρέπει να του χορηγηθεί ασυλία μετά την πρωθυπουργοποίησή του.

Με εντολή του πατέρα του, Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ, ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν χρίστηκε πρωθυπουργός της Σαουδικής Αραβίας την περασμένη εβδομάδα. Το γεγονός αυτό συνεπάγεται, σύμφωνα με τους δικηγόρους του, νομική ασυλία για τον πρίγκιπα.

Οι δικηγόροι του πρίγκιπα ασκούν πιέσεις στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Ουάσινγκτον να εγκαταλείψει πλήρως την υπόθεση, επισημαίνοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πράξει αντίστοιχα στο παρελθόν για ηγέτες ξένων κρατών.

Ο Κασόγκι, πολίτης της Σαουδικής Αραβίας, θεωρείται πως δολοφονήθηκε και διαμελίστηκε από Σαουδάραβες πράκτορες στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, τον Οκτώβριο του 2018. Μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν υποστηρίξει ότι η εντολή δολοφονίας του Κασόγκι επικυρώθηκε από τον ίδιο τον πρίγκιπα.

Ο πρίγκιπας, που δε δέχεται την εμπλοκή του στη δολοφονία, επιχειρεί τώρα να κλείσει την υπόθεση.

Το δικαστήριο αναμένει γνωμοδότηση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, για το κατά πόσον ο πρίγκιπας δικαιούται ασυλία αφότου χρίστηκε πρωθυπουργός. Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει ζητήσει από το δικαστήριο να αναβάλει για 45 μέρες το προχώρημα της δικαστικής διαδικασίας, προκειμένου να έχει χρόνο να σχηματίσει θέση για το ζήτημα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ «δεν ενθαρρύνουν» ουκρανικές επιθέσεις στη Ρωσία

Βασιλική «έρευνα» για τα εγκλήματα της ολλανδικής αποικιοκρατίας

Πεδίο μάχης το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Πυρηνική τρομοκρατία εκ μέρους του Κιέβου καταγγέλλει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα