ΑΘΗΝΑ
15:57
|
20.04.2024
Ο Αμερικανός γερουσιαστής ζητά να σταματήσει κάθε μορφής συνεργασία με το Ριάντ, μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ+ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπομπ Μενέντεζ, ζήτησε, χθες Δευτέρα, το «πάγωμα» της συνεργασίας με τη Σαουδική Αραβία, μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ+ να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου για τον μήνα Οκτώβριο, παρά τις περί του αντιθέτου πιέσεις των ΗΠΑ.

Ο όμιλος Πετρελαιοπαραγωγικών Κρατών, υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συμφώνησε, πρόσφατα, να μειώσει την παραγωγή κατά ένα ποσό ίσο με περίπου 2 % της παγκόσμιας προσφοράς, περιορίζοντας την παραγωγή σε μια στενή αγορά και αυξάνοντας την πιθανότητα υψηλότερων τιμών της βενζίνης καθώς η Ουάσιγκτον προσπαθεί να περιορίσει τα ενεργειακά έσοδα της Ρωσίας μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να παγώσουν αμέσως όλες τις πτυχές της συνεργασίας μας με τη Σαουδική Αραβία, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης όπλων και της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας πέρα από αυτό που είναι απολύτως απαραίτητο για την υπεράσπιση του προσωπικού και των συμφερόντων των ΗΠΑ», ανέφερε ο Μπομπ Μενέντεζ σε δήλωσή του.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Σαουδική Αραβία, τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου στον κόσμο, ότι στηρίζει ρωσικά συμφέροντα, καθώς η μείωση της παραγωγής, θα αυξήσει τις τιμές του «μαύρου χρυσού», εν μέσω παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης.

«Δεν θα δώσω πράσινο φως σε καμία συνεργασία με το Ριάντ έως ότου το Βασίλειο επανεκτιμήσει τη θέση του σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Φτάνει πια», είπε ο Μενέντεζ.

Την περασμένη εβδομάδα ο Λευκός Οίκος δήλωσε «απογοητευμένος» από την απόφαση του ΟΠΕΚ+ και την χαρακτήρισε «κοντόφθαλμη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ηνωμένο Βασίλειο επιστρέφει με δανεισμό λεηλατημένα αντικείμενα της Γκάνας μετά από 150 χρόνια

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα