ΑΘΗΝΑ
21:59
|
24.04.2024
Η Αμπού Ακλέχ «ήταν μία από τους περισσότερους από 45 δημοσιογράφους που σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις από το 2000».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Κατάρ απαίτησε «να λογοδοτήσει το Ισραήλ» για τη δολοφονία της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Ακλέχ κατά τη διάρκεια διάσκεψης για την ασφάλεια των δημοσιογράφων στη Βιέννη της Αυστρίας.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, Λολουάχ αλ Κατέρ εξέφρασε «βαθιά ανησυχία για τη συνέχιση της ατιμωρησίας για παραβιάσεις και εγκλήματα που διαπράχθηκαν εναντίον δημοσιογράφων».

«Η δολοφονία της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Ακλέχ υπογραμμίζει το γεγονός ότι οι μέθοδοι προστασίας και πρόληψης είναι αποτελεσματικές μόνο όταν συνδυάζονται με μηχανισμούς δίωξης», δήλωσε.

Η 51χρονη δημοσιογράφος στεκόταν μαζί με άλλους συναδέλφους της στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη όταν πυροβολήθηκε στο κεφάλι από έναν Ισραηλινό ελεύθερο σκοπευτή την 11η Μαΐου.

«Η Σιρίν αφιέρωσε τη ζωή της δουλεύοντας για να ρίξει φως στις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εναντίον του παλαιστινιακού λαού, ήταν μία από τους περισσότερους από 45 δημοσιογράφους που σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις από το 2000», δήλωσε η αλ Κατέρ.

Η διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την 3η και 4η Νοεμβρίου στην πρωτεύουσα της Αυστρίας σηματοδότησε τη Διεθνή Ημέρα για τον Τερματισμό της Ατιμωρησίας για Εγκλήματα κατά Δημοσιογράφων και τη 10η επέτειο του Σχεδίου Δράσης των Ηνωμένων Εθνών για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων και το Ζήτημα της Ατιμωρησίας.

Τον Σεπτέμβριο, το Ισραήλ είχε δηλώσει ότι υπήρχε «μεγάλη πιθανότητα» η Αμπού Ακλέχ να «χτυπήθηκε» κατά λάθος από πυρά του ισραηλινού στρατού, αλλά πρόσθεσε ότι δεν θα ξεκινήσει ποινική έρευνα. Πολλές λεπτομερείς έρευνες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών, διαπίστωσαν ότι η Αμπού Ακλέχ πυροβολήθηκε από Ισραηλινό στρατιώτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα