ΑΘΗΝΑ
22:59
|
01.05.2024
Το θέμα δεν έχει ακόμα επιλυθεί, λέει η Μόσχα, και ζητά αυστηρή τήρηση των όρων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την επίτευξη συμφωνίας για παράταση της πρωτοβουλίας για τη μεταφορά σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα ανακοίνωσε σήμερα, μέσα από τον λογαριασμό του στο twiter, ο Ουκρανός υπουργός Υποδομών Αλεξάντρ Κουμπρακόφ.

«Η απόφαση μόλις ελήφθη στην Κωνσταντινούπολη. Τα Ηνωμένα Έθνη και η Τουρκία παραμένουν εγγυητές της Πρωτοβουλίας», ανέφερε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

«Κάναμε επίσημα έκκληση στους εταίρους, με πρόταση να παραταθεί η πρωτοβουλία για έναν χρόνο και να συμπεριληφθεί σε αυτήν το λιμάνι του Μικολάιβ. Είναι επίσης σημαντικό να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία του JCC (Joint Coordination Center). Καταθέτουμε τις προτάσεις μας για επίλυση υφιστάμενων προβλημάτων», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το TASS, o Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Βερσίνιν δήλωσε νωρίτερα στους δημοσιογράφους ότι το θέμα της παράτασης της συμφωνίας δεν έχει ακόμη επιλυθεί. Μετά από αυτό, όπως ανέφερε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ο Βερσίνιν, σε συνάντηση με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στη Μόσχα, επεσήμανε την ανάγκη πλήρους συμμόρφωσης με τους όρους της συμφωνίας σιτηρών. 

Υπενθυμίζεται, ότι, χθες Τετάρτη, διά στόματος του Ρώσου υπουργού Οικονομικών, η Μόσχα εγγυήσεις ότι τα σιτηρά θα καταλήγουν στις φτωχότερες χώρες και όχι στην Ευρώπη, όπως ορίζεται από τη συμφωνία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα