ΑΘΗΝΑ
18:38
|
06.02.2023
Ψήφισμα Διεθνούς Αμνηστίας για αποζημίωση όσων έχουν υποστεί παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Μουντιάλ στο Κατάρ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αποζημίωση των μεταναστών και εργατών που έχουν υποστεί πολλαπλές παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων τους προκειμένου να καταστεί δυνατή η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA στο Κατάρ απαιτεί με ψήφισμά της η Διεθνής Αμνηστία, καλώντας κάθε μέλος της κοινωνίας των Πολιτών να υποστηρίξει με την υπογραφή του το εγχείρημα.

«Τον φετινό Μάιο, ένας συνασπισμός οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μεταξύ των οποίων και η Διεθνής Αμνηστία, ομάδων φιλάθλων και συνδικάτων ξεκίνησε μια παγκόσμια εκστρατεία που καλούσε το Κατάρ και τη FIFA να αποζημιώσουν τις/τους μετανάστριες/-ες εργάτριες/-ες για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υπέστησαν για να κάνουν το Παγκόσμιο Κύπελλο πραγματικότητα» σημειώνει ο Οργανισμός, συμπληρώνοντας πως «έχει έρθει πλέον η ώρα η FIFA και το Κατάρ να αποζημιώσουν τις/τους μετανάστριες/-ες εργάτριες/-ες που υπέστησαν εκμετάλλευση και κακοποίηση για να κάνουν δυνατή αυτή τη διοργάνωση».

Όπως επισημαίνει η Διεθνής Αμνηστία, η FIFA και το Κατάρ δεν έχουν ακόμη ανταποκριθεί, παρά το γεγονός ότι η εν λόγω εκστρατεία υποστηρίζεται δημόσια από πλήθος ποδοσφαιρικών ενώσεων, ομάδων φιλάθλων και χορηγών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA, καθώς και από τη συντριπτική πλειονότητα του κοινού.

«Ο χρόνος τρέχει. Υπόγραψε την έκκληση τώρα και κάλεσε το Κατάρ και τη FIFA να πράξουν αυτό που πρέπει» καταλήγει το κείμενο που συνοδεύει το ψήφισμα. 

Διαβάστε περισσότερα για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ παρακάτω:

  • Κατάρ 2022: Ποδόσφαιρο στην έρημο
  • Το Κατάρ 2022 ασχημονεί
  • Η υποκρισία της καταγγελίας του Μουντιάλ στο Κατάρ
  • Φάμπρικα εκμετάλλευσης στη σκιά των προβολέων του Μουντιάλ στο Κατάρ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουρκία-Συρία: Αγώνας ανεύρεσης επιζώντων στα συντρίμμια-Χιλιάδες νεκροί και τραυματίες

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Είμαστε στο πλευρό των λαών Τουρκίας και Συρίας

Αναμονή 5 μηνών για μία εξέταση στα βρετανικά νοσοκομεία

Τουρκία-Συρία: Τραγωδία με χιλιάδες νεκρούς και αγνοούμενους στα συντρίμμια των Ρίχτερ (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα