ΑΘΗΝΑ
23:18
|
19.05.2024
Την ανακοίνωση έκανε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας, Ιρίνα Βερεστσούκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ουκρανία θα αρχίσει να απομακρύνει τους ανθρώπους που θέλουν να εγκαταλείψουν την Χερσώνα και τις γύρω περιοχές, όπως ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας, Ιρίνα Βερεστσούκ, επικαλούμενη ζημιές σε υποδομές από τις ρωσικές δυνάμεις.

Η Βερεστσούκ δήλωσε ότι αρκετοί άνθρωποι έχουν εκφράσει την επιθυμία να απομακρυνθούν από τη Χερσώνα και την περιοχή γύρω από το Μικολάιβ, περίπου 65 χιλιόμετρα βορειοδυτικά. «Αυτό είναι δυνατό τις επόμενες ημέρες», είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου στο Μικολάιβ όταν ρωτήθηκε πότε θα ξεκινήσουν οι εκκενώσεις από τη Χερσώνα.

Η αντιπρόεδρος ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες για την εκκένωση. «Πρόκειται μόνο για εθελοντική εκκένωση. Επί του παρόντος, δεν μιλάμε για αναγκαστική εκκένωση», τόνισε. «Αλλά ακόμη και στην περίπτωση της εθελοντικής εκκένωσης, το κράτος φέρει την ευθύνη για τις μεταφορές. Οι άνθρωποι πρέπει να μεταφερθούν στο μέρος όπου θα περάσουν τον χειμώνα».

Η είδηση της εκκένωσης ήρθε καθώς δύο ρωσικοί πύραυλοι φέρεται να έπληξαν μια αποθήκη πετρελαίου στη Χερσώνα το βράδυ του Σαββάτου, όπως δήλωσαν πυροσβέστες στο σημείο στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και άλλοι αξιωματούχοι έχουν κατηγορήσει τη Ρωσία ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη χώρα καταστρέφοντας σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αναγκάζοντας εκατομμύρια Ουκρανούς να φύγουν προς τα δυτικά, δημιουργώντας μια προσφυγική κρίση για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας δήλωσε το Σάββατο ότι οι προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας ήταν υπό έλεγχο παρά το συνεχιζόμενο κύμα ρωσικών επιθέσεων σε υποδομές παραγωγής ενέργειας, που σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας έχουν παραλύσει σχεδόν το ήμισυ του ενεργειακού συστήματος της Ουκρανίας, με τις αρχές του Κιέβου να προειδοποιούν την Παρασκευή ότι ήταν δυνατή η πλήρης διακοπή λειτουργίας του ηλεκτρικού δικτύου της πρωτεύουσας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για την αναζήτηση του ελικοπτέρου

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Οι Ταμίλ της Σρι Λάνκα συμπληρώνουν 15 χρόνια από το τέλος του εμφυλίου πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα