ΑΘΗΝΑ
05:09
|
06.05.2024
Έκκληση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη σωτηρία των ιστορικών κινηματογράφων απηύθυνε η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκκληση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη σωτηρία των ιστορικών κινηματογράφων του κέντρου της Αθήνας, «Άστορ» και «Ιντεάλ» που κινδυνεύουν με λουκέτο μετά από απόφαση του ΕΦΚΑ για «αξιοποίηση» των κτιρίων απηύθυνε σήμερα η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

«Οι κινηματογράφοι υπό απειλή δεν είναι μόνο δύο από τους τελευταίους κινηματογράφους της πρωτεύουσας. Είναι δύο από τους τελευταίους κινηματογράφους της χώρας. Οι σκοτεινές αίθουσες είναι αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου πολιτισμού. Είναι το πατρικό σπίτι της έβδομης τέχνης. Οφείλουμε να επενδύσουμε το ανεκτίμητο κεφάλαιό τους στον πολιτισμό» επισημαίνει η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Στην ίδια επιστολή ζητά την παρέμβαση του πρωθυπουργού  ώστε να προστεθούν ρήτρες προστασίας των κινηματογράφων στο επενδυτικό πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά και να θεσμοθετηθεί νομοθετικό πλαίσιο προστασίας των χειμερινών κινηματογραφικών αιθουσών, όπως είχε γίνει ανάλογα στο παρελθόν με τους θερινούς κινηματογράφους (ΦΕΚ 648/Δ/25-7-1997).

Την επιστολή υπογράφουν τα μέλη του ΔΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου: ο Δ.Σ. της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου,  Λευτέρης Χαρίτος,(Πρόεδρος), Ελένη Κοσσυφίδου, (Αντιπρόεδρος), Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, (Αντιπρόεδρος), Ζαχαρίας Μαυροειδής, (Γενικός Γραμματέας), Βίκυ Μίχα,(Ταμίας), Γιούρι Αβέρωφ, (μέλος), Μιχάλης Κωνσταντάτος, (μέλος).

Αθήνα χωρίς σινεμά: Με αφανισμό απειλούνται άλλοι τρεις κινηματογράφοι

Την περασμένη Παρασκευή βουλευτές του ΚΚΕ είχαν καταθέσει ερώτηση στους υπουργούς Πολιτισμού και Εργασίας ζητώντας να μην κλείσουν οι κινηματογράφοι ΙΝΤΕΑΛ, ΑΣΤΟΡ και ΑΕΛΛΩ λόγω της πρόσκλησης του ΕΦΚΑ για αξιοποίηση και μακροχρόνια μίσθωση των κτιρίων στα οποία στεγάζονται.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα