ΑΘΗΝΑ
20:34
|
19.04.2024
Από τις 17 Φεβρουαρίου, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν βομβαρδίσει 8.897 κτίρια κατοικιών και 2.113 αστικές υποδομές στο Ντονμπάς,αναφέρει η επιστολή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία υπέβαλε στο Συμβούλιο Ασφαλείας και τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών επιστολή, στην οποία προσφέρει μια λεπτομερή περιγραφή των επαναλαμβανόμενων ουκρανικών επιδρομών σε μη στρατιωτικούς στόχους στο Ντονμπάς. Στην επιστολή υπογραμμίζεται ο ρόλος που έπαιξαν στις επιθέσεις όπλα που παρασχέθηκαν στην Ουκρανία από τη Δύση.

Η επιστολή εστάλει ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή σχετικά με την πρωτοβουλία της Μόσχας να συζητήσει τις αποστολές όπλων από τη Δύση στην Ουκρανία, δήλωσε στο Telegram ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Ντμίτρι Πολυάνσκι. Η επιστολή συντάχθηκε από τον δημόσιο οργανισμό «Fair Protection» με έδρα το Ντονιέτσκ, πρόσθεσε.

Η ΜΚΟ απευθύνει έκκληση στον ΟΗΕ «σε σχέση με την καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση» στις Ρωσικές Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, η οποία προκλήθηκε από «τους απάνθρωπους βομβαρδισμούς του άμαχου πληθυσμού» από τις δυνάμεις του Κιέβου.

Το έγγραφο καταγράφει τουλάχιστον δώδεκα μεγάλες ουκρανικές επιθέσεις στο Ντονιέτσκ και σε γειτονικές πόλεις από τα τέλη Μαΐου έως τις αρχές Δεκεμβρίου. Όλες οι καταστροφές και οι απώλειες που περιγράφονται στην έκθεση «οφείλονται κυρίως στην προμήθεια όπλων στην Ουκρανία από δυτικές χώρες», υποστηρίζει η επιστολή.

Σύμφωνα με την επιστολή, μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι δυνάμεις του Κιέβου «καθημερινά [και] με ιδιαίτερη αγριότητα επιτίθενται σε πολυσύχναστα μέρη των κεντρικών συνοικιών των Ντονιέτσκ, Μακίιβκα, Γκορλόβκα, Γιασινοβατάγια και Ελένοβκα». Ως αποτέλεσμα, 22 άμαχοι σκοτώθηκαν και 83 τραυματίστηκαν, υποστηρίζει η έκθεση.

Από τις 17 Φεβρουαρίου, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν βομβαρδίσει 8.897 κτίρια κατοικιών και 2.113 αστικές υποδομές στο Ντονμπάς, συμπεριλαμβανομένων 106 ιατρικών και 424 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, αναφέρει η επιστολή.

«Ο προφανής σκοπός αυτών των απάνθρωπων πράξεων του Κιέβου είναι να τρομοκρατήσει τους αμάχους του Ντονμπάς και να προκαλέσει τη μέγιστη ζημιά στις μη στρατιωτικές υποδομές», ισχυρίζεται το έγγραφο.

Εκτός από άλλα όπλα, οι επιθέσεις χρησιμοποίησαν πυροβολικό 155 χιλιοστών και HIMARS (σύστημα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας) κατασκευής ΗΠΑ, σύμφωνα με την έκθεση. Η Δύση παρείχε επίσης στην Ουκρανία αυτοκινούμενα συστήματα πυροβολικού Caesar και PzH 2000 που χρησιμοποιούν βλήματα του ίδιου διαμετρήματος.

Δεδομένων των επαναλαμβανόμενων βομβαρδισμών, η «Fair Protection» απηύθυνε έκκληση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «να εξετάσει τη λήψη άμεσων μέτρων» για την αποτροπή «αυτών τα μαζικών εγκλήματα πολέμου από τους ένοπλους σχηματισμούς της Ουκρανίας» καθώς και να βάλει τέλος στην υποστήριξη της Ουκρανίας με όπλα που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Επίθεση χάκερ Anonymous κατά του στρατού του Ισραήλ

Οι πρώτες 100 μέρες του Γκαμπριέλ Ατάλ στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα