ΑΘΗΝΑ
14:23
|
23.04.2024
Για αναπόφευκτη υπονόμευση της ασφάλειας των αρχαίων μοναστηριών έκανε λόγο ο σύμβουλος του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών πρωθιερέας, Νικόλαος Μπαλασόφ.
O σύμβουλος του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασόφ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έντονη ανησυχία του για την ασφάλεια των αρχαίων μοναστηριών στο Κόσοβο εξαιτίας της τεταμένης κατάστασης στην περιοχή, εξέφρασε ο σύμβουλος του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασόφ.

«Παρακολουθούμε με προσοχή και ανησυχία και προσευχόμαστε για τους αδελφούς και τις αδελφές μας. Φυσικά, η μεγάλης κλίμακας αποσταθεροποίηση που παρατηρείται αυτή τη στιγμή υπονομεύει αναπόφευκτα την ασφάλεια των αρχαίων μοναστηριών που βρίσκονται στην περιοχή του Κοσσυφοπεδίου», δήλωσε στο Ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι Σέρβοι στο βόρειο Κόσοβο διαμαρτύρονται έντονα για τις κινήσεις της Πρίστινα, τις οποίες θεωρούν αντισερβικές. Οι τελευταίες διαμαρτυρίες προκλήθηκαν από τη σύλληψη το περασμένο Σάββατο ενός πρώην αστυνομικού. Είχε παραιτηθεί μαζί με πολλούς άλλους από την αστυνομία τον περασμένο μήνα, αφού η Πρίστινα είχε ανακοινώσει πως θα απαιτήσει από τους Σέρβους να αλλάξουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους, οι οποίες χρονολογούνται πριν από τον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου, το 1998-99.

Να σημειωθεί πως η EULEX, η αποστολή της Ε.Ε. που περιπολεί στο βόρειο Κόσοβο, ανακοίνωσε πως μια βομβίδα κρότου λάμψης εκτοξεύθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου εναντίον ενός τεθωρακισμένου οχήματός της, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματίες.

Με πληροφορίες από το orthodoxianewsagency

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιταλία: Σύλληψη 13 σωφρονιστικών υπαλλήλων για βασανισμό ανηλίκων

Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών

Ιταλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι εντόπισαν τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα

Η ψευδαίσθηση των ΗΠΑ και το πλάνο του Ισραήλ για ρατσιστικό εβραϊκό κράτος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα