ΑΘΗΝΑ
22:20
|
25.03.2023
«Η μεγαλύτερη τρομοκρατική απειλή σήμερα στις δυτικές χώρες προέρχεται από την ακροδεξιά, τους νεοναζί και την λευκή υπεροχή», λέει ο γ.γ. του ΟΗΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προειδοποίηση ότι η ακροδεξιά, οι νεοναζί και οι ομάδες που ενστερνίζονται τη «λευκή υπεροχή» αποτελούν απειλές για τη Δύση, απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, μετά την εξάρθρωση από τις γερμανικές αρχές της ομάδας «Πολίτες του Ράιχ» που σχεδίαζε απόπειρα πραξικοπήματος.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου, που είθισται να παραχωρεί ο επικεφαλής του ΟΗΕ, στην Ουάσιγκτον, χαρακτήρισε την υπόθεση στη Γερμανία σαν ένα μόνο παράδειγμα της ακροδεξιάς απειλής που θέτει σε κίνδυνο τις δημοκρατικές κοινωνίες σε όλο τον κόσμο.

«Έχει αποδειχθεί ότι η μεγαλύτερη τρομοκρατική απειλή σήμερα στις δυτικές χώρες προέρχεται από την ακροδεξιά, τους νεοναζί και τη λευκή υπεροχή», είπε ο Γκουτέρες. «Και νομίζω ότι πρέπει να είμαστε πολύ ξεκάθαροι και πολύ αποφασιστικοί στην καταδίκη κάθε μορφής νεοναζισμού, των υπερασπιστών της λευκής υπεροχής και κάθε μορφής αντισημιτισμού και αντιμουσουλμανικού μίσους», πρόσθεσε.

«Πρόκειται ξεκάθαρα για μια απειλή και πρέπει να την καταπολεμήσουμε με τεράστια αποφασιστικότητα», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν ιδιαίτερη ευθύνη

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν πιστεύει ότι ο Ίλον Μασκ αποτελεί απειλή για την ελευθερία του λόγου, ο Αντόνιο Γκουτέρας είπε ότι οι εταιρείες που κατέχουν μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν ιδιαίτερη ευθύνη για τη διατήρηση της ελευθερίας του Τύπου και την αποφυγή της διάδοσης ρητορικής μίσους στις πλατφόρμες τους. Ωστόσο, αρνήθηκε να αναφερθεί άμεσα στην καταλληλότητα του Μασκ να διευθύνει μια παγκόσμια εταιρεία κοινωνικών μέσων .

«Η σύστασή μου σε όποιον κατέχει οποιαδήποτε πλατφόρμα είναι να βεβαιωθεί ότι γίνεται σεβαστή η ελευθερία της έκφρασης, ειδικά των δημοσιογράφων, και ότι η ρητορική μίσους, ο νεοναζισμός, η λευκή υπεροχή, ή άλλες μορφές εξτρεμισμού, δεν βρίσκουν τον δρόμο τους μέσα από αυτές τις κοινωνικές πλατφόρμες», είπε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

«Δεν έχω προσωπικά συναισθήματα σε σχέση με το ποιος διαχειρίζεται μια πλατφόρμα. Με ενδιαφέρει πολύ για το πώς γίνεται η διαχείριση της πλατφόρμας.», σχολίασε ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βραζιλία: Ο Λούλα ακυρώνει το ταξίδι του στην Κίνα λόγω πνευμονίας

200+2 χρόνια Ελεύθεροι Πολιορκημένοι

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν την κλοπή συριακού πετρελαίου

ΗΠΑ: Έκρηξη σε σοκολατοβιομηχανία της Πενσιλβάνια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα