ΑΘΗΝΑ
11:36
|
30.04.2024
«Αγενή» χαρακτήρισε η Τεχεράνη τα σχόλια που έκανε ο Ζελένσκι για το Ιράν, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Κογκρέσο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Νάσερ Καναάνι, καταδίκασε τα «αγενή», όπως τα χαρακτήρισε, σχόλια του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε σχέση με την Ισλαμική Δημοκρατία, που έγιναν κατά την ομιλία του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Σχολιάζοντας την αναφορά του Ουκρανού προέδρου ότι η Ρωσία έχει βρει στο πρόσωπο του Ιράν έναν «σύμμαχο στη γενοκτονική πολιτική της» και ότι η Τεχεράνη αποτελεί «κρίσιμη απειλή για τις ουκρανικές υποδομές», ο Ιρανός αξιωματούχος έκανε λόγο για «επανειλημμένες κατηγορίες και αγενή σχόλια του Ουκρανού προέδρου κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν» και τόνισε για άλλη μια φορά ότι «η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δεν έχει προμηθεύσει στρατιωτικό υλικό σε καμία πλευρά για χρήση στην Ουκρανία».

«Το Ιράν πάντα σεβόταν την εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας», ανέφερε στη δήλωσή του ο Καναάνι, προσθέτοντας ότι «ο κ. Ζελένσκι θα έπρεπε να γνωρίζει καλύτερα ότι η στρατηγική υπομονή του Ιράν για τέτοιες αβάσιμες κατηγορίες δεν είναι ατελείωτη».

«Οι τρομοκράτες έχουν βρει ο ένας τον άλλον», ανέφερε μιλώντας στο Κογκρέσο ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προσθέτοντας, απευθυνόμενος στο αμερικανικό κοινό, ότι «είναι απλώς θέμα χρόνου να χτυπήσουν τους άλλους συμμάχους σας, αν δεν τους σταματήσουμε τώρα».

Από την πλευρά του, ο Ιρανός αξιωματούχος συμβούλεψε τον Ουκρανό πρόεδρο «να αντλήσει ένα μάθημα από τη μοίρα ορισμένων άλλων πολιτικών ηγετών που αρκέστηκαν στην υποστήριξη των ΗΠΑ».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο, η Washington Post δημοσίευσε μια αναφορά που υποστήριζε ότι το Ιράν στέλνει drones στη Ρωσία. Ακολούθησαν αργότερα παρόμοιοι ισχυρισμοί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η Μόσχα και η Τεχεράνη έχουν επανειλημμένα απορρίψει τις πληροφορίες που διακινούνται για χρήση ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών από τη Ρωσία στην Ουκρανία, με τον εκπρόσωπο του Κρεμνλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ να τις χαρακτηρίζει fake news και να διαβεβαιώνει πως ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί αποκλειστικά drones ρωσικής κατασκευής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Διεργασίες Μπλίνκεν για συμφωνίες ΗΠΑ, Σαουδικής Αραβίας και Ισραήλ υπό όρους

Στη Σερβία μεταβαίνει το Μάιο ο Κινέζος Πρόεδρος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα