ΑΘΗΝΑ
02:42
|
25.04.2024
«Η ομάδα αποτελείται από 83 ενήλικες άντρες, 70 ενήλικες γυναίκες και 32 παιδιά», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ατσέχ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 185 πρόσφυγες Ροχίνγκια έχουν αποβιβαστεί στη βορινή επαρχία Άτσεχ της Ινδονησίας αφού βρέθηκαν να παρασύρονται στη θάλασσα επί εβδομάδες, δήλωσαν αστυνομικοί και ακτιβιστές για τα δικαιώματα.

Το σκάφος βγήκε στη στεριά στο χωριό Ουτζόνγκ Πιε χθες, μια μέρα αφότου ένα ξύλινο σκάφος με 57 Ροχίνγκια έφτασε στη στεριά σε άλλο μέρος της επαρχίας Ατσέχ.

«Η ομάδα αποτελείται από 83 ενήλικες άντρες, 70 ενήλικες γυναίκες και 32 παιδιά», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ατσέχ,

Ένα βίντεο που μοιράστηκε ένας κάτοικος της περιοχής δείχνει τους Ροχίνγκια, μεταξύ των οποίων και παιδιά, να βρίσκονται στην παραλία, εμφανώς αδύναμοι και εξαντλημένοι.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες είπε ότι ο αριθμός των Ροχίνγκια που πραγματοποιούν τέτοια επικίνδυνα ταξίδια με σκάφος έχει εξαπλασιαστεί φέτος, σε σύγκριση με το 2021. Προέτρεψε τις κυβερνήσεις της περιοχής να κινηθούν γρήγορα για να τους σώσουν.

Σήμερα, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 20 Ροχίνγκια έχουν πεθάνει στη θάλασσα τις τελευταίες εβδομάδες.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο μουσουλμάνοι Ροχίνγκια έχουν εγκαταλείψει τη Μιανμάρ εξαιτίας των διώξεων που υφίστανται από τη βουδιστική πλειοψηφία της χώρας από το 2017. Οι περισσότεροι από αυτούς εξακολουθούν να βρίσκονται σε καταυλισμούς προσφύγων στο γειτονικό Μπαγκλαντές.

Οι ομάδες δικαιωμάτων έχουν καταγράψει σημαντική αύξηση στον αριθμό αυτών που εγκαταλείπουν τους καταυλισμούς, από περίπου 500 πέρυσι σε περίπου 2.400 φέτος. Τα αίτια της αύξησης αυτής δεν έχουν προσδιοριστεί.

Ορισμένοι ακτιβιστές πιστεύουν ότι η άρση των περιορισμών σχετικά με τον COVID στη Νοτιοανατολική Ασία, έναν από τους συνηθέστερους προορισμούς για τους Ροχίνγκια πρόσφυγες, θα μπορούσε να είναι ένας παράγοντας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το ναυτικό της Σρι Λάνκα διέσωσε 104 Ροχίνγκια, ενώ οι αρχές της Ταϊλάνδης έσωσαν άλλους έξι που βρέθηκαν πάνω σε μια πλωτή δεξαμενή νερού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα